Sitkeä vuosilukuvirhe Risto-veturin tarinassa

Jatkuvasti lehdistöstä saa lukea, että Risto-veturi olisi vaihtanut Itsenäisyydenkadun toiselle puolelle vasta 1993. Oikea aika on 1988 tai 1989. Työskentelin talvella 1986 SOK:n varaston ulkonurkalla ja raiteet olivat paikallaan, Risto raiteilla Pakkahuoneen seinän vieressä. Palasin alueelle jälleen vapuksi 1987 kävelytunnelin rakennusta aloittamaan. Risto oli vielä Pakkahuoneen edessä. Kolmannen kerran tulin vapulta 1989 Itsenäisyydenkatu 2:n työmaalle, Risto oli

siirtynyt kadun yli.

Kävimme ruokailemassa paljon porua aiheuttaneen VR:n makasiinin yläkerrassa, jossa oli ruokala. Hotelli Villaa tein sitten seuraavana, kellarista morsiussviittiin katolla.

 

Erkki Kivisara

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?