Kylmäkosken Veikoille ensimmäinen kotivoitto

Toijalan Monitoimihallin Futsal-liigayleisö sai viimeinkin tämän syksyn aikana katetta rahoilleen. Futsal-liigan akaalainen joukkue Kylmäkosken Veikot otti kauden kolmannessa kotiottelussaan ensimmäisen kotivoiton. Vastustaja Oulun Tervarit kärsi niukan maalin tappion. Viime lauantain tulos 2–1 (0–1) tiesi Veikoille muutaman pykälän nousua sarjataulukossa.

Leijonalauma ei ole hampaaton

Kolmen edellisen ottelun hampaattomissa esityksissä heräsi epäilys leijonien kulmahampaiden olemassaolosta. Lauantain taisteluilme poisti epäilyt. Hampaat ovat tallella ja työkunnossa. Täytyy taas toistaa vanhaa mutta aina ajankohtaista fraasia: Pienet asiat ratkaisevat ja eritoten pääkopan sisällä. Nyt oli työmoraali kohdallaan, eikä hallin parketille valunut yhtään turhaa hikikarpaloa.

Ottelun avausjakson ainoan maalin ajassa 12.07 viimeisteli Tervareiden Riku Säärelä. Säärelälle pelattiin varma tekopaikka maalin eteen, ja pallo ylänurkkaan. Jakso oli tarkkaa pelaamista molemmilta. Veikot oli hivenen ottavana osapuolena, ja maalitolppia kolisutteli kumpainenkin joukkue.

Muita muutoksia ei toiselle jaksolle tullut kuin Veikkojen kaksi maalia. Leijonapaidat puolustivat tiukasti, eikä vieraat saaneet muuria murrettua. Ratkaisu pelille tulikin sitten reilussa puolessa minuutissa. Erkka Helminen vapautti Jussi Nyströmin sivurajan tuntumasta läpi. “Tyrisevän täsmäase” upotti pallon etunurkasta sisään ajassa 33.05.

Seuraava hyökkäys toi ratkaisun. Nyt asialla oli liigan ykköstykki Vesa Pajula. Joonas Saariniemen tarjoilusta syntyi kauden yhdeksäs liigaosuma. Tämän maalin tekoaika oli 33.43. Kenties summeriakin kovempi ääni syntyi, kun se kuuluisa apina tömähti Veikkojen valmentajan Tero Kivistön harteilta Monitoimihallin parketille.

Itseluottamuksen takaisin saanut Veikot on jo tänään keskiviikkona taas parketilla. Valkeakosken Apian liikuntahallissa tulee kello 19 alkavassa ottelussa vastaan Mad Max. Valkeakoskelaiset ovat tällä hetkellä pisteen Veikkoja jäljessä.

Veikot–Tervarit-ottelun varoitukset: V: Kim Lingman. T: Iiro Vandell. Palkitut pelaajat: V: Juho Laine. T: Juho Keskinen.

 

Jukka Koskinen