Sitä saa mitä tilaa…

…jos kaiken itse pilaa, on turha olla pettynyt. Entiset valtuutetut ovat jo pitkän aikaa surreet, kun Kylmäkoskelta kaikki peruspalvelut lopetetaan ja rakennukset myydään. Kuntaliitosta kannattaneiden mielestä ”Akaan leveät hartiat” takaisivat Kylmäkosken turvatun tulevaisuuden. Kunnallispolitiikassa täysin kokemattomana pidin itsenäisen kunnan puolta, koska käsitin, että asukasluvultaan pienimpänä kaupunginosana meiltä tullaan viemään kaikki. Kolmen köyhän kunnan liitos ei voi tietää hyvää. Nyt on myöhäistä katua, tehty mikä tehty. On vain yritettävä elää päätösten mukaan Kylmäkosken palvelujen hävitessä.

Kun minä tulin valituksi kunnanvaltuustoon, äänestäjien tärkein kysymys oli, kannatanko liitosta vai en. Pääsin valtuustoon niiden äänillä, jotka olivat liitosta vastaan. Valtuutetun täytyy muistaa päätöksiä tehdessään, millä perusteella he ovat tulleet valituiksi. Valtuutetut ovat kuntalaisten ääni. Kesken vaalikautta mielipiteen muuttaminen on mielestäni väärin äänestäjiä kohtaan. Lupaukset tulisi pitää. Pienellä paikkakunnalla asiat tulisi päättää asioina, eikä mennä valtavirran mukana. Kuntaliitospäätöstä tehdessä täytyisi osata ajatella vuosikymmenten päähän, koska päätös vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen kaikkiin ja kaikkeen.

Synkistä tulevaisuuden kuvista huolimatta aurinkoista syksyä kaikille.

Paula Pörhälä