Pentutehtailulle stop!

Pentutehtailu on yleistä kissojen ja koirien pimeää kaupittelua. Pentutehtailijat myyvät sairaita eläimiä hyväuskoisille ihmisille. Kissoja ja koiria kasvatetaan huonoissa olosuhteissa, vain rahallisen arvon vuoksi. Pentutehtaissa eläimiä pidetään ahtaissa häkeissä, joissa voi olla jopa viisi pentua samaan aikaan. Jotkut eläimet voivat olla sisäsiittoisia, kun saman pentueen koirilla teetetään uusia pentuja.

Emojen terveyden laiminlyöminen jatkuvalla pennutuksella ja mahdollisesti vääränlaisella ruokinnalla voi tehdä syntyvistä pennuista heikkoja ja sairaalloisia. Ostettaessa edullinen pentu voi aiheuttaa suuret kulut pentutehtailusta johtuvien sairauksien hoidossa. Pentutehtailijat kasvattavat koiranpentuja halvalla ja  eläinten hyvinvoinnista piittaamatta. Pentutehtailijat piilottelevat toimintaansa.

Pentutehtailun välineinä voivat olla sekä puhdas- että sekarotuiset koirat ja kissat. Pentutehtailijat harvemmin ovat rokottaneet ja siruttaneet pentuja, joita myyvät eteenpäin. Pennut on yleensä hankittu pimeällä kaupalla. Pentutehtailu pitäisi saada loppumaan!

Pentutehtailussa ei hyödy kukaan muu kuin itse myyjä, joka saa rahaa siitä, että myy sairaita koiria ja kissoja ihmisille.  Pentutehtailussa koirat ja kissat joutuvat elämään huonoissa olosuhteissa, kuten pienissä häkeissä sairaina. Kun ostaa pentutehtaasta koiran tai kissan, enemmän tulee menemään eläinlääkäriin rahaa kuin koko eläimen hintaan. Pentutehtailijoilla on satoja eri myyntitaktiikkoja, joilla he saavat sairaat pennut myydyksi. Pentutehtaita on ympäri Suomea ja maailmaa.

Älä ota pentutehtaan koiraa edes säälistä, vaikka se olisi kuinka ihana ja söpö, sillä silloin sinä tuet pentutehtailua, ja pentutehtailija saa lisäpuhtia jatkamaan tehtailua.

 

Linda Aho ja Milla Haulivuori

Lähteet: Iltalehti 16.8.2013, SEY Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto ja Wikipedia