Akaassa on huonot kulkuyhteydet

Käymme koulua Viialassa Kylmäkoskelta. Kun koulu loppuu kahdelta tai myöhemmin, on kiva päästä heti bussiin. Mutta jos pääsee kahdeltatoista tai yhdeltä, joutuu odottamaan bussia kahteen, mikä on mielestämme aika raskasta. Aamuisin kun tulee yhdeltätoista kouluun, joutuu odottamaan tunnin koulun alkua. Haluaisimme, että koulukyytejä lisättäisiin.

Busseja voisi kulkea myös iltaisin, esimerkiksi Kylmäkoski–Toijala ja Kylmäkoski–Viiala-välille saisi lisätä bussikuljetuksia, koska moni kylmäkoskelainen lapsi tai nuori käy Toijalassa tai Viialassa harrastuksissa. Tällöin vanhemmat joutuvat aina kyyditsemään lapsiansa harrastuksiin. Muualla Akaassa ei voi harrastaa esimerkiksi lentopalloa tai jalkapalloa monissa sarjoissa. Ja laulutunnit ja pianotunnitkin ovat Toijalassa, vaikka pienimuotoista toimintaa löytyy muualtakin Akaasta. Jotkut käyvät jopa Tampereella asti harrastamassa.

Olisi hyvä, jos julkisia kuljetuksia lisättäisiin.

Annika Rantala ja Lidia Prokoijev