Viialan Peli-Veikoilla musta perjantai

TamU-K:n kannattajat syöksyivät pelin jälkeen kentälle soihtujen ja lippujen kanssa juhlimaan joukkueen nousua nelosdivariin.
TamU-K:n kannattajat syöksyivät pelin jälkeen kentälle soihtujen ja lippujen kanssa juhlimaan joukkueen nousua nelosdivariin. Kuvat Mikko Peltoniemi.

Perjantai 13. päivä, onko siinä minkäänlaista taikauskoa? Ainakin siitä tuli Viialan Peli-Veikoille synkkä ilta jalkapallon viitosdivisioonassa.

Odotettu Peli-Veikkojen sekä sarjan ykkösjoukkue Tampere United -Kannattajien kohtaaminen Viialan urheilukentällä oli nopeasti taputeltu. 20 minuuttia, ja peli oli 0–3. Kotijoukkueen kavennuksesta 32. minuutilla vastasi vapaapotkullaan Ville Ojala. Toivo eli hetken, sillä Viialan soturit saivat juonesta kiinni. 43. minuutilla kavennuspaikka oli todella hyvä. Mika Lahtisen hyvä syöttö oli menossa Tero Tromstedtin jalkaan puolityhjän maalin edessä, mutta juuri ratkaisevalla hetkellä petti nurmi alta. Näin taukonumerot olivat 1–3.

Kotijoukkue ei toisella jaksolla juurikaan maalipaikoille päässyt. TamU-K leipoi kymmenessä minuutissa jakson alkajaisiksi kaksi osumaa. Lopulta ero oli varsin selkeä loppunumeroiden ollessa 1–7. Ei tasoero joukkueilla varmastikaan ole ihan tätä luokkaa. Nyt ViiPV ei kyllä liikkunut ollenkaan riittävästi. Sarjan voittavalle tamperelaisryhmälle riitti varma pallottelu. ViiPV:llä on kaksi ottelua ennen nousukarsintapeliä, 21.9. JanPa-ViiPV ja 29.9. ViiPV-FC Rellu.

ViiPV:n Mika Lahtinen teki oikeasta laidasta hienon nousun ja syötti keskelle, mutta Tero Tromstedt liukastui ratkaisevalla hetkellä.
ViiPV:n Mika Lahtinen teki oikeasta laidasta hienon nousun ja syötti keskelle, mutta Tero Tromstedt liukastui ratkaisevalla hetkellä.

Perjantai-illan pelin tuomaroi Janne Helin. Helin esiintyi viimeistä kertaa viialalaisyleisölle, sillä tuomariura päättyy tähän kauteen. Vieraskoreutta oli havaittavissa perjantaina, ja oliko se vieraille vihelletty pilkkukaan ihan oikeutettu? No, se peli oli peli muiden joukossa. Ja, satoihin vihellettyihin otteluihin mahtuu paljon huikeita suorituksia.

Kun TamU-K:sta on kyse, äänekkäästi kannustanut noin 50 hengen faniryhmä oli tietenkin mukana. Lukuisat soihdut paloivat ottelun päätyttyä.

Peli-Veikkojen kapteeni Veli-Matti Heinonen purki avoimesti pettymystään pelin jälkeen.

– Harmittaa, ja todella paljon. Näin hienon yleisön edessä emme pystyneet tämän parempaan. Tänään olimme todella huonoja.

Kahden runkosarjaottelun jälkeen edessä on karsintapeli. Tätä ottelua ei vielä ole juurikaan joukkueen sisällä mietitty.

– Vastustajasta ei vielä ole varmaa tietoa. Taistelumielellä lähdetään, oli sitten mikä tahansa vastassa. Tuollaiseen peliin on hyvä kausi päättää, kapteeni puki sanoiksi hyvän kauden pelanneen ryhmänsä tunnot.

TamU-K:n kannustusjoukot pitivät katsomossa lähes jatkuvaa ääntä.
TamU-K:n kannustusjoukot pitivät katsomossa lähes jatkuvaa ääntä.
TamU-K veti mukanaan Haihunkosken kentälle noin 50-päisen fanilauman.
TamU-K veti mukanaan Haihunkosken kentälle noin 50-päisen fanilauman.

Kommentointi on suljettu.