Sanna Suutari laittaa hiukset ja tekee tarvittaessa meikinkin

Sanna Suutari muutti parturi-kampaamonsa Vesilahden kirkonkylältä Viialaan viime keväänä. Hän ehti huoltaa asiakkaiden hiuksia naapurikunnassa 13 vuoden ajan.

Muutto Viialaan oli lopulta luonnollinen valinta, sillä Suutari muutti asumaan Viialan keskustaan kaksi ja puoli vuotta sitten. Asiakkaita riitti Vesilahdellakin, mutta kun Viialasta vapautui sopiva liiketila, niin ratkaisu oli selvä.

– Minulla on Viialassa sukulaisia, ja miesystävänikin asuu täällä. Luotin siihen, että asiakkaat seuraavat minua tänne. Ja olihan minulla Vesilahdellakin asiakkaita, jotka tulivat Viialasta, Suutari sanoo.

Töitä on riittänyt sopivasti. Suutarin valttina on, että hän on käynyt myös maskeerauskoulun. Etenkin moni morsian haluaa kampauksen lisäksi myös meikin, joka onnistuu Sannan parturi-kampaamossa samalla käynnillä.

Hiusala oli Sanna Suutarin haave jo yläkouluiästä alkaen. Hän valmistui parturi-kampaajaksi Tampereella vuonna 1995 ja nauttii työstään.

Kisamenestystä fantasiasarjassa

Parturi-kampaajan pitää seurata trendejä ja lisäkouluttautua jatkuvasti pysyäkseen ajan tasalla. Sanna Suutari sanoo, että nykyään on monenlaisia suuntauksia luonnollisesta tosi räväkkään tyyliin. Myös aineet kehittyvät jatkuvasti. Esimerkiksi permanenttiaineet ovat aikaisempaa hellävaraisempia eivätkä tee yhtä tiukkaa käkkärää kuin joskus takavuosina. Nykyään halutaan hallitumpaa kiharaa.

– Minulla käy kaiken ikäisiä asiakkaita, niin miehiä kuin naisia. Miehille on kehitetty omat tuotesarjansa. Nykyään voidaan myös tehdä permanentti ja väri samalla käynnillä.

Moni asiakas haluaa hiuksiinsa useamman kuin yhden värin. Luonnolliset sävyt ovat nyt suosiossa. Halutaan joko selviä raitoja tai elävyyttä hiuksiin värien hienoisella vaihtelulla.

Suutari on saavuttanut menestystä myös kilpailuissa. Tampereen Hiusfestivaaleilla tuli kolmas sija fantasiasarjassa vuonna 2003.  Suutari teki mallille sekä kampauksen että meikin.

Valtikseen Sanna Suutari kertoo sen, että hän osaa kuunnella asiakkaiden toiveita. Joskus vakiasiakkaat antavat hänelle vapaat kädet. Toisinaan myös uusi asiakas haluaa irti vanhasta tyylistään ja toivoo jotain uutta ja erilaista.

Vapaa-ajallaan parturi-kampaaja tykkää tehdä käsitöitä ja askarrella. Käsillä tekeminen on selvästi Sanna Suutarin juttu. Hän on innostunut myös pyöräilystä ja uimisesta.

 

 

Sanna Suutari muutti liikkeensä Vesilahdelta Viialaan.
Sanna Suutari muutti liikkeensä Vesilahdelta Viialaan.
71Sanna Suutari 1
Toistaiseksi Sanna Suutari ei haaveile toiminnan laajentamisesta, vaikka tilaan mahtuisi toinenkin yrittäjä.
71Sanna Suutari 2
Asiakkaat seurasivat Sanna Suutaria Vesilahdelta Viialaan.