Satama

Profile Image of Akaan Aatami

Akaan AatamiKävelin pitkästä aikaa kaikessa rauhassa Satamassa. Kangassaaren ja Hopealinjan laiturin väliin mahtuu monenlaista rantaviivaa. Maisemat eivät kuitenkaan ole hullummat, vaikka aika ajoin rämettyneisyyttä moititaankin.

Vuosien aikana on moneen kertaan aloitettu keskustelu siitä, mitä Satamalle pitäisi tehdä. Heikki Rissanen osti vesilaitoksen. Saa nähdä, mitä siltä suunnalta alkaa kuulua.

Akaan kaupunki voisi suhteellisen rivakahkosti valmistella ja tuoda päätökselle Sataman kehittämissuunnitelman. Selkeä viesti voisi olla se, että Sataman kehittäjäksi haetaan yrittäjää, jolla on ideoita ja investointihalukkuutta. Ei sinne kukaan tulla tupsahda, ellei aktiivisesti etsitä. Tosiasia kuitenkin on, että virvoittavat vedet ovat niin äärellä, että ei paljon tarvittaisi, ja paikka pääsisi arvoiseensa käyttöön ja ohikulkevienkin huomioitavaksi.

Kangassaaren kiinteistö on toistaiseksi kaupungin omistuksessa. Monia se on palvellut. Laavu niemenkärjessä on kuin piste iin päällä. Toivottavasti sielunpalo ei kenelläkään nouse niin kovaksi, että taas tarvii kraappia tikkuja kulman alla kera syttyväin nesteiden.

Pikatoimenpiteenä kaupunki voisi uusia Kangassaaren hellan ja jääkaapin. Se olisi perusteltuakin varsinkin nyt, kun käyttökorvaus on lähes tuplaantunut. Samalla voisi kantaa pihalle pinttymät ja suuremmat seitit, joita köökin nurkissa näytti olevan.

***

Akaan kaupunki on etsinyt ilmettä asumisen kaupunkina. Ensi lauantaina kaikilla kynnelle kykenevillä on mahdollisuus tutustua asuntotarjontaan Asuminen Akaassa -tapahtuman merkeissä. Samaan aikaan torilla vietetään Hunajahulinoiden päätöspäivää.

Torille on paikkansa varannut noin 40 kauppiasta ja paikallista yhdistystä. Se tarkoittaa sitä, että tori on aika täynnä. Ei kuitenkaan niin täynnä, ettetkö juuri Sinä ja kaverisi mahtuisi joukkoon. Hyviä toriostoksia, ahaa-elämyksiä, tuttuja ja tunnelmaa.

Nämä kaksi tapahtumaa voivat parhaassa tapauksessa hyvin tukea toisiaan. Molempiin ehtii, kunhan hieman suunnittelee kulkuaan. Yhteistä hyvää syntyy tälläkin tavalla.

Edellä puhuttu Sataman ilmeenkohotus sopii myös asumisteemaan. Kunhan saadaan Satamaan hulinaa, se alkaa aivan itsestään ruokkia uutta elämää. Edellytyksenä tietysti on, että paikat pidetään kunnossa.

***

Keskustelu ajonopeuksista on taas vauhdissa. Samalla kun puhutaan nopeuksista, pitäisi puhua vakavasti ajotavoista. Kärkikolmio tarkoittaa väistämisvelvollisuutta. Tämä näyttää ainakin moottoritien kiivaaksi sanotussa sykkeessä unohtuvan.  Rampeista huitelee räikkösiä ja häkkisiä, jotka sivuilleen vilkuilematta ja muutoinkin vilkkuilematta tulevat ajoradalle. Ei väliä oliko siellä jo liikennettä vai ei. Joskus vielä kolisee.

Onnea alkavan viikon hankkeille, hyvää ensi sunnuntaista Pirkan Päivää kaikille.

Kommentointi on suljettu.