Valkeakosken musiikkiopiston eriarvoiset oppijat

Valkeakosken musiikkiopisto antaa taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän mukaista opetusta valkeakoskelaisille, akaalaisille ja pälkäneläisille lapsille ja nuorille. Opetus on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää.

Miten tämä tavoite toteutuu kun Akaan kaupungin 2. vuoden sellonsoiton opiskelijat saavat opetusta vain 30 minuuttia? Siinä ajassa oppilas ehtii vain ottaa sellon pussistaan ja virittämään sen? Lisäksi Akaan kaupungin oppilaat maksavat saman maksun kuin Valkeakoskella asuvat oppilaat ja valkeakoskelaiset ovat kuitenkin oikeutettuja 45 minuuttia oppituntiin ja ohjaukseen oman soittimensa soitonopetuksessa. Eikö saman Valkeakosken musiikkiopiston oppilaat pitäisi olla samassa asemassa keskenään, eikä niin että toiset saavat enemmän samalla rahalla kuin toiset? Tämä oppilaita eriarvoistava menettelytapa on mielestäni epäoikeudenmukaista ja johtuu vain Akaan kaupungin päättäjien ahneudesta! Minä lasteni äitinä vaadin, että samalla rahalla pitää saada saman verran laadukasta musiikinopetusta kuin Valkeakoskellakin asuvat lapset saavat? Voisiko joku kulttuurista ja taiteen perusopetuksesta kiinnostunut valtuutettu nyt tehdä asialle jotain, jotta tämä epätasa-arvo saataisiin korjattua?

Sari Kaajala-Selkama,

kahden musiikkiopistolaisen äiti