Satavuotiaasta pakarista tuli Café Bageri

Päivölän mäellä, Solbergan kartanon entisessä pakarissa, aloitti heinäkuun alussa toimintansa Café Bageri, joka on enemmän kuin kahvila. Yli satavuotias rakennus on toiminut aikoinaan muun muassa Päivölän opiston liinavaatteiden mankelointipaikkana.

Valkeakoskelainen yrittäjä Taina Sinkkonen pisti pystyyn yrityksen, joka tarjoaa asiakkailleen kahviotuotteiden lisäksi myös pienimuotoisesti kotiin vietäviä elintarvikkeita, koruja, erilaisia lahjaesineitä, käsitöitä sekä emännän tekemiä yksilöllisiä kortteja.

– Pikkupurtavat, munkit, piirakat ja suolaiset herkut teen suurimmalta osin itse. Joitakin leivonnaisia tulee paistovalmiina tukusta. Peruselintarvikkeista täältä löytyy muun muassa maitotuotteita, leikkeleitä, makkaraa ja kahvia. Ja jäätelö ja erikoiskaramellit tuntuvat olevan kova sana, kertoo yrittäjä.

Kahvila on avoinna päivittäin kello 10–22, joitakin kirkollisia juhlapyhiä lukuun ottamatta. Yksin ei Taina Sinkkonen kuitenkaan kahvilaansa seitsemänä päivänä viikossa auki pidä. Kun yrittäjä on vapaalla, kahviosta huolehtii ja kauppaa tekee apulainen. Sinkkonen pyörittää myös Ideaparkin Jalokivigalleriaa, jossa on työntekijä oppisopimuksella.

Sinkkonen kertoo ihmisten pikku hiljaa löytäneen kahvilan.

– Alku oli vähän hiljaista, nyt on jo vilkkaampaa. Saarioispuolen mökkiläisiä ja asukkaita on käynyt ja myös jonkin verran Koskista ja Toijalasta.  Päivölän ”oma väki”, muun muassa matikka- ja matkailulinjojen opiskelijat ottivat kahvilan tulon ilolla vastaan. Heitä tässä kävi heti alusta lähtien hakemassa iltapalaa ja pikkupurtavaa evääksi. Ja olen ottanut tuotevalikoimaan heidän toivomiaan tuotteita. Nyt kun pitkät linjat alkavat, omaa väkeä varmaan tulee käymään enemmänkin, kertoo Sinkkonen.

Mutta on sana kahvilasta kiirinyt kauemmaksikin. Lempääläläiset motoristit Ami ja Mirko Jaskari käyvät kahvilassa viikoittain iltakahvilla.

– Tästä on tullut meille vakipaikka, jonne ajamme mielellämme. Tämä on rauhallisella paikalla, tänne on helppo tulla. Täällä on kotona leivottuja tuotteita ja palvelu on miellyttävää ja iloista. Tällaisia paikkoja ei paljon ole, toteavat Jaskarit.

 

Ami ja Mirko Jaskari moottoripyöräilevät kahville viikoittain.
Ami ja Mirko Jaskari moottoripyöräilevät kahville viikoittain.
Taina Sinkkonen ottaa vastaan toivomuksia tuotevalikoimaan.
Taina Sinkkonen ottaa vastaan toivomuksia tuotevalikoimaan.

64cafe bageri 3