Terveisiä Tomi Järviselle ja kiitokset

Vallan mainio juttu, että Tomi Järvinen päätti antaa vastineensa julkaisuuni ”Onneksi on perussuomalaiset”. Myönnän kernaasti populismin harjoittamiseni mutta täysin positiivisessa mielessä. Populismissa   suhtaudutaan yleensä hyvin arvostelevasti eliittiin ja korostetaan tavallisen ihmisen näkemysten arvoa.

Itse arvostan suuresti tavallisen ihmisen näkemysten arvoa, koska kuulun itse myös tuohon sankkaan joukkoon. Työssäni vastaavana ohjaajana Tampereella Silta-valmennusyhdistyksessä olen päivittäin tekemisissä niin sanotun kansan syvien rivien kanssa, joten pidän sitä täysin luonnollisena jatkumona, että myös Akaan kaupungin valtuuston jäsenenä harjoitan samaa työskentelymallia yhteisten asioiden hoidossa.

Mainitsit Tomi, Detroitin kaupungin vastineessasi ja täytyy myöntää heti tuoreeltaan, etten ole ehtinyt perehtymään Amerikan Yhdysvaltojen kunnallispolitiikkaan laisinkaan. Jos tarkoitit, että Kylmäkosken kunta olisi mennyt konkurssiin jatkamalla itsenäisenä, niin tämä on sellainen ”heitto”, että voisin vastata siihen, Joulupukki on sittenkin olemassa. Kylmäkosken aikaan oli velkaa per asukas alle 1000 euroa ja nyt Akaan aikaan noin 2600 euroa, jos olen oikein ymmärtänyt. Se siitä aiheesta ja nyt katseet kirkkaana tulevaisuuteen Akaan tilanteen korjaamiseksi.

Tyrmäsit ajatukseni veroprosentin korotuksesta, mutta et antanut tilalle mitään konkreettista ehdotusta, miten saataisiin Akaan kassa kilahtamaan iloisesti. Ehdotit rakenteelliseksi uudistukseksi antaa ”kenkää” puolelle Akaan kaupungin henkilökunnasta (Onneksesi et ole mukana politiikassa.). Tässä olisi mielestäsi avaimet kaupungin nykyisen tilanteen korjaamiseksi. Sen voin sanoa heti suoralta kädeltä, että ei ole tuolloin enää Kajannon poikakaan valtuustossa, kun tämä tilanne on ajankohtainen. Sehän on myöskin ihan selvää, että puolella vahvuudella kaupungin hommat tulee hoidettua käden käänteessä. Valitettavasti Tomi meillä ei ole aikaa odotella tätä visiosi toteutumista joskus 10 vuoden päästä, jos silloinkaan.

Siteeraisin tässä kuuluisaa mustakantista kirjaa: ”Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava.”

Pidän jopa hieman turhauttavana, että minua pidetään keisarin sanansaattajana, vaikka en tuntenut koko miestä. Verotus on kuitenkin se keino, millä tässä yhteiskunnassa varoja kerätään yhteisen hyvän saavuttamiseksi. Itse maksan hymyssä suin pienestä palkastani, jota myös osallistumiskorvaukseksi kutsun, vaikka 24 prosentin verotaakan, jos sillä turvataan Akaan mainion kaupungin toimintoja.

Ojensit syyttävän sormesi päättäjiä kohtaan toteamalla vaalityön jo alkaneeksi. Voin kyllä vakuuttaa sinulle Tomi, ettei tuollainen ajatus ole käynyt edes mielessä ainakaan perussuomalaisilla, muista puolueista en kyllä mene takuuseen!

Minulle riittää tällä erää tämä kanssasi jutustelu Akaan Seudun mielipidepalstalla. Sähköpostiosoitteeni löydät Tomi valtuuston sivuilta, joten paiskaa postilla, niin kohdataan ihan livenä. Olen huomannut sinussa olevan intoa Akaan tilanteen ratkaisemiseksi ja vain kaupunkilaisia aidosti kuuntelemalla löydämme ratkaisun tähän nykyiseen ahdinkoon. Jos pidät Tomi sitä populismina, niin so what!

 

Yhteistyöterveisin

Risto Kajanto (ps)