Anteeksi, että olen syntynyt Toijalassa…

Profile Image of Forum Akaa

13-Bister SallaAkaan kaupunki syntyi vuonna 2007, kun Toijalan kaupunki ja Viialan kunta muodostivat yhdessä uuden kaupungin. Vuonna 2011 Akaan kaupunkiin liittyi Kylmäkosken kunta. Kun päätöksiä tehtiin, olin Nuorten edustajiston jäsen. Olimme edustajiston kanssa seuraamassa jokaisen kunnan valtuustojen kokouksia 15.3.2006. Autolla menimme paikasta toiseen ja kuulimme äänestykset. Olimme jännittyneitä, koska päätöksentekijät tekivät meidän puolestamme suuria päätöksiä.

Arvostan suuresti päätöksentekijöitä ja virkamiehiä, jotka ovat tehneet paljon töitä, jotta edes voitaisiin käynnistää kuntaliitosneuvottelut. Kuntaliitoksissa on aina kuntalainen etusijalla. Halutaan tuottaa palvelut kuntalaisille entistä paremmin sekä kehittää kaupunkia, jotta saataisiin uusia asukkaita ja yrityksiä kaupunkiimme.

Tuosta kolmen eri kunnan valtuustojen kokouksesta on nyt aikaa yli seitsemän vuotta. Minä olin seitsemän vuotta sitten Nuorten edustajiston jäsen ja nyt olen Akaan kaupungin valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. On hienoa olla mukana kehittämässä kaupunkiamme. Tiistaina hallitus käsitteli talouden tasapainottamistyöryhmän tekemää pakettia. Valtuusto käsittelee asiaa kokouksessaan 28.8. Kipukohtia paketissa on. Uskon valtuuston tekevän hyvän päätöksen.

Toivon, että jokainen valtuutettu sitoutuu valtuuston päätöksiin aikanaan eikä ala sivulta huutelemaan ja näin irtisanoutuu vastuusta. On helppoa sanoa kaikkeen ei, mutta vaihtoehdon miettiminen vaatii työtä. Jokaisella on omat mielipiteensä, mutta toisten mielipiteitä tulee kuunnella ja kunnioittaa niitä. Vain yhdessä miettimällä ja keskustelemalla rakennamme Akaata sellaiseksi kaupungiksi, jossa kuntalainen on keskiössä. Emme voi pitää yllä edesmenneiden kuntien palvelurakenteita. Meidän tulee kehittää Akaan kaupungin palveluverkostoa.

Mielestäni Akaa on nyt siinä pisteessä, että meillä pitäisi olla sitä samaa rohkeutta, kuin niillä päättäjillä, jotka ovat perustaneet tämän kaupungin. Päättäjien tulee keskustella keskenään, kaupungin työntekijöiden ja puolueaktiivien kanssa sekä ennen kaikkea kuntalaisten kanssa. On vastuutonta repiä kaupunkia kolmeen osaan. Ei ole enää olemassa Toijalaa, Viialaa eikä Kylmäkoskea. Päättäjä, joka näkee vain oman nurkkansa, pettää äänestäjänsä. Minusta meidät on valittu Akaan kaupunginvaltuustoon.

Uskon demokratiaan ja yhteistyöhön yli puoluerajojen.

”Vaikka tietäisin, että maailma tuhoutuu huomenna, istuttaisin puuntaimen vielä tänään.”

Martti Luther

 

Salla Bister

Kirjoittaja on akaalainen valtuutettu

Ensi perjantaina sarjassa kirjoittaa Akaan lukion rehtori Tuovi Ronkainen