Kesä

Profile Image of Jaana Hänninen

Kesä saapui varkain tänä vuonna. Keväämme oli niin kiireinen, että emme olleet tajunneetkaan kuinka pitkällä kevät oli, kun kesä jo saapuikin. Oli iloisia tapahtumia ja surullisiakin tapahtumia heti kesän alettua. Luonto on ollut koko ajan pari viikkoa etuajassa. Juhannusruusumme kukkivat reilusti ennen juhannusta. Juhannuksen aikoihin näkynyt Superkuu jäi myös meidän mieleemme tältä kesältä. Mustikat olivat ajoissa ja pihan viinimarjatkin ovat kypsyneet. Puutarhan muistakin antimista on päässyt nauttimaan jo varhain. Mukava on narskuttaa oman maan porkkanaa ja naurista ja keittää perunat heti maasta nostettua. Pieniä ja suuria ilonaiheita sekä onnistumisen tunnetta tuo tuo

omavaraisuus.

Aurinko on pitänyt meitä tänä kesänä hyvänä pitämällä meitä paljon lämpimässä syleilyssään. Olemme nauttineet uimisesta ja auringon lämmöstä. Uimareissuja on tehty Satamaan, Luttusiin ja Vitosille. Tuli sitä pulahdettua Välimeressäkin viikon ajan. Kiitokset kissavahdeille, että saimme levollisin mielin nauttia matkastamme. Kesän lämpö on tuonut mieleeni lapsuuden kesät. Silloin tuntui aina olleen aurinkoista ja helteistä, mutta aika saattaa kullata muistot, kuten sanotaan. Järvet ovat välkehtineet kaikkialla ja laineen liplatus on rauhoittanut mieltä monena mökki-iltana. Kesäämme kuuluu lukeminen ja musiikki, riippumatossa makailua ja laiskottelua. Koko kesää emme kuitenkaan ole laiskotelleet. Puutalkootkin saimme tehtyä, vaikka kova helle paahtoi päälle – ja kiukkuiset ampiaiset. Olin ensimmäistä kertaa elämässäni tekemässä pientä siltaa, jotta saamme uutta puukuormaa tuotua metsästä. Naputtelin nauloja urakalla, välillä osuen naulaan, välillä tuli huteja. Mutta enpä lyönyt sormilleni!

Löysimme Akaasta ja lähiympäristöstä tapahtumia, joihin osallistuimme. Ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Toijalan markkinat tuo vuosi vuodelta enemmän ihmisiä tänne. Samana viikonloppuna oli Aulangolla Irwin Jamit. Näkymä on aina mielenkiintoinen kokemus etsiä uusia ulottuvuuksia taiteeseen ja taiteesta. Muutama viikko sitten oli harrasteautojen kokoontuminen eli V-Cruising. Tampereelta löysimme jännityksestä kiinnostuneille lapsille ja aikuisille Vakoilumuseon. Funpark on tyttöjen ehdoton suosikki. Näimme Kukkaisviikoilla mahtavan sambakulkueen. Hienoa, että kaikenikäiset ja -kokoiset tanssijat osallistuivat siihen. Toijalan torilla näimme upeita kansallispukuja. Pelimannimusiikki soi kauniisti kesäisessä ja helteisessä illassa. Kaiken kruunasi heidän viimeinen kappaleensa Suvivalssi, joka sattuu olemaan meidän häävalssimme. Pian on Hunajaviikot, joten makeata tapahtumaa on vielä luvassa. Tässä on vain pieni osa siitä mitä läheltämme löytyy – on urheilutapahtumia, vestivaalit, erilaisia kesäteattereita ja paljon muuta. Meidän kesämme on ollut onnistunut, surustamme huolimatta. Toivottavasti sinullakin oli hyvä kesä. Toivon myös, etteivät kesäiset kelit ole vielä kokonaan ohi. Koulut alkavat juuri, koululaisten kesäloma on ohi, joten lämmin ja aurinkoinen syksy auttaisi lapsiamme ja nuoriamme parempaan uuden lukuvuoden alkuun.