Onneksi on perussuomalaiset

Oikein loistavaa kesäpäivää kaikille mainion aviisin Akaan Seudun lukijoille. Annoin taas pitkästä aikaa nakkisormeni laulaa läppärin näppäimillä.

Minut kirvoitti tähän tekoon Mikko Peltoniemen pääkirjoitus 30.7. Olen jo 12 vuoden ajan seurannut hämmästyksellä sitä negatiivista asennetta pitäjän päättäjiä/virkamiehiä kohtaan, mitä lehdessänne ajoittain viljellään. Onko meillä varaa julkisesti julistaa viihtyisän kaupunkimme ”rappiotilaa” muuttotappiokaupungissa ?  Eihän asiat nyt niin huonosti ole, mitä Mikko pääkirjoituksessaan paukuttaa.

Mielestäni rankkaan arvosteluun ryhtyessä pitäisi olla myös itsellä esittää konkreettisia ratkaisumalleja, miten tästä ”suosta” noustaan. Helppo syytää Akaan valtuuston ja virkamiesten kapeille harteille koko vastuu. Me kaikki akaalaiset olemme ratkaisun luojia yhteistyössä tämän taloudellisen ahdingon lieventämiseen. Valtuustoon valitut päättäjät on mielestäni Akaan kaupunkilaisten sanansaattajia. Yhdessä tulemme taatusti luomaan puitteet Akaan viihtyvyyden lisäämiseksi myös taloudellisesta näkökulmasta.

Talouden tasapainottamistyöryhmän esitykset ovat mielestäni riittämättömiä ottaen huomioon Akaan kaupungin nykyisen taloudellisen tilanteen. Säästötoimenpiteet keskittyvät räikeästi pelkästään Kylmäkosken kontolle.

Tämä peli ei vetele, oli Kylmäkoskella Milli’s Cafeen tiloissa järjestämäni ”kyläpuintitilaisuuden” keskeinen anti. Harmi, että ainoastaan kuusi Akaan valtuutettua oli kerinnyt paikalle pureskelemaan kaupungin nykytilaa ja herkullista munkkia.

Henkilökohtainen ehdotukseni Akaan kassan täyttämiseksi on seuraava. Veroprosenttia nostetaan kahdella prosenttiyksiköllä, josta tuottoa noin 4,6 miljoonaa euroa sekä Akaan kaupungin henkilökunnan lomauttaminen kahdeksi viikoksi, josta tuottoa n.1,7 miljoonaa euroa. Näin kaupungin kassaan kilahtaa 6,3 miljoonaa euroa, jos olen oikein ymmärtänyt. Ei tarvitse soutaa eikä huovata saatika kiskaista keikkuvan veneemme pohjatappia irti.

Varmasti jokainen Akaan kaupunkilainen on valmis veroprosentin korotukseen, jotta saadaan myös tällä konstin peruspalvelut turvatuksi eikä tarvitse tehdä lyhytnäköisiä päätöksiä sulkemalla terveyskeskuksia Viialasta ja Kylmäkoskelta.

Akaan onneksi on perussuomalaiset, jotka ovat yhteistyöhaluisia yli puoluerajojen ja harvinaisen positiivisia immeisiä. Loppuun vielä kiitokset Mikko Peltoniemelle, joka kirvoitti minut tähän paatokseen. Näillä mennään!

 

Risto Kajanto,

Akaan valtuutettu (ps)

Kaupunginhallituksen jäsen 2015–2016

Perusturvalautakunnan jäsen

PTL yksilöjaoston jäsen

Valtuustoryhmän puheenjohtaja

Valmistelutoimikunan jäsen

Akaan PS hallituksen jäsen

Kylmäkosken MLL paikallisyhdistyksen puheenjohtaja

Kultapossu Kerhon jäsen e.v.p.