Puhallinkvintetti avaa Akaan kamarimusiikkiseuran kesäkonsertit

Akaan kirkossa kuultava ohjelma puhallinkvintetille ja tuuballe esitettiin keväällä Tampereen Tuomiokirkossa (kuva). Tuolloin huilistina oli Annaleena Puhto.
Akaan kirkossa kuultava ohjelma puhallinkvintetille ja tuuballe esitettiin keväällä Tampereen Tuomiokirkossa (kuva). Tuolloin huilistina oli Annaleena Puhto.

Tiistaina 9.7. Akaan kirkossa kuullaan aiemmin keväällä Tampereen Tuomiokirkossa esitetty ohjelma puhallinkvintetille ja tuuballe. Hiukan erikoiseen kokoonpanoon inspiroi Tampere Filharmonian tuubisti Harri Miettunen.

Konsertissa kuullaan sovitukset tuuballe ja puhallinkvintetille tunnetusta Bachin Ariososta sekä Beethovenin Romanssista viululle ja orkesterille.

– Bachin aikana oli tavallista esittää sävellyksiä eri soittimilla, joten oikeastaan ratkaisu on ajan esityskäytännön mukainen, kertoo Miettunen.

Muita esitettäviä kappaleita ovat italialaisen elokuvasäveltäjän Ninon Rotan Piccolo Offerta Musicale, joka avaa konsertin hyväntuulisella virtuoosisuudellaan. Rota tuli tunnetuksi sävellettyään musiikkia yli 150 elokuvaan, muun muassa Fellinin La Dolce Vitaan. Rota itse kuvailee musiikkiaan näin: ”Tekisin mitä tahansa antaakseni ihmisille hetken onnea. Se on musiikkini sydän.”

Konsertissa kuullaan myös Gabriel Piernén Pastoraali sekä August Klughardtin Puhallinkvintetto viime vuosisadan vaihteesta, joten ohjelma on hyvinkin klassinen. Puhallinkvintetissä soittavat Päivi Pöyhönen (huilu), Heikki Pöyhönen (oboe), Reetta Näätänen (klarinetti), Timo Jäntti (fagotti) ja Jaakko Välimäki (käyrätorvi).

Konsertti alkaa kello 19.

 

Reetta Näätänen