Nyt on aika tehdä avauksia ja rohkeita linjauksia

Akaalla on edessään tärkeiden päätösten syksy. Meidän on nyt tehtävä linjaukset ja päätökset, että teemme yhden toimivan terveyskeskuksen, jotta voimme turvata toimivat perusterveydenhoidon palvelut myös tulevaisuudessa. Jos jätämme nyt tämän päätöksen tekemättä, niin epävarmuus kasvaa nykyisen SOTE-uudistuksen myötä. Meidän tulee nousta yhä houkuttelevammaksi työnantajaksi ja yhtenä keinona on palveluiden keksitys yhteen terveyskeskukseen, jossa palveluprosessit sujuvat ja hoitohenkilökunnalla on riittävä kollegiaalinen tuki.  Paras paikka lienee nykyisen terveyskeskuksen ja Satamatien väliin. Peruspalvelut ovat myös jatkossa yhtenä vetovoimatekijänä. Nyt ei ole varaa odotella.

Strategiamme on oltava yhtenevä, joka kokoaa alleen palveluverkon, kiinteistöt, talouden ja kasvun.  Palveluverkkomme on tällä hetkellä kolmen kunnan palveluverkko ei yhden Akaan. Akaan palveluverkosta linjataan syksyn aikana, kuten valtuustosopimusneuvotteluissa sovittiin. Palveluverkkoa koskevat päätökset on tehtävä, jotta se olisi kustannustehokas ja palvelee akaalaisia optimaalisesti. Kiinteistöstrategia on laitettava toimeksi ja ydintoimintaan kuulumattomat kiinteistötön on myytävä, koska vain siten Akaa pääsee turhista ylläpitokustannuksista eroon.  Talouden tasapaino on saavutettava ja keskeistä on tulopohjan laajentaminen. Investointeja on tehtävä, jotta Akaan kasvu jatkuu. Investoinneilla turvataan tulevaisuuden verotulot kunnalle ja vain siten voidaan rahoittaa peruspalvelut.

Syksyllä valmistellaan talousarvio, jolla mahdollistetaan strategiaa toteuttavat toimenpiteet. Nyt ei voida odotella, tehdään rohkeita päätöksiä, jotta Akaa voi paremmin tulevaisuudessa.  Kesällä akaalaisilla on hyvä mahdollisuudet nauttia yhteisesti rahoitettavista palveluista, kuten uimarannoista ja uimakouluista. Kirjastokin tarjoaa monenlaista ajanvietettä kesään.

 

Jaakko Leinonen

Akaan valtuuston 1 . varapuheenjohtaja ja Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja