Kannattaa käydä katsomassa

Koleahkona torstai-iltana 13.6. kävin katsomassa Toijalan satamassa ”Housut pois” -musikaalin. Olin varauksellinen näytäntöön mennessäni – myönnän sen: aiheen olivat antaneet sekä Akaan Seutuun arvostelun kirjoittanut Liisa Ahokas että Valkeakosken Sanomissa akaalaisena kolumnistina esiintyvä Juhani Valli. Yhtäältä minulla ei ollut mitään ennakkoasenteitakaan: en ollut nähnyt ”Housut pois” -musikaalia minkäänlaisina versioina aikaisemmin. Oli hienoa todeta, että tuttu ”konkarikaarti” oli saanut näyttämölle seurakseen ”uutta verta”. En odota harrastelijanäyttelijöiltä liikoja – jos niin olisi, en kai itsekään näyttämöllä olisi esiintynyt. Kehtaan noista lukemistani arvosteluista huolimatta sanoa: jos näyttelijöiden esityksissä olikin havaittavissa henkilöohjauksen puutetta, itse kokonaisuus täytti erinomaisen hyvin vaatimukset. Jopa televisiossa näkee erittäin paljon viihdettä, jonka Toijalan Sataman esitys päihitti mennen tullen.  Kiitos koko näyttelijäkaartille vaivannäöstä ja onnistumisesta.

 

Sauli Turja