Perhekeskuksen tulevaisuus on poliittinen asia

Akaan Seudussa 31.5. julkaistu perhekeskusta koskeva artikkeli on herättänyt monia isojakin kysymyksiä. Hämmennystä on herättänyt muun muassa se, miten suhteellisen korkeapalkkaiset virkamiehet tuulettavat toinen toisensa näkemyksiä paikallisessa lehdessä.

Pitäkööt kumpikin osapuoli näkemyksensä. Pirjo Kukkosen esittämä ajankuva taitaa valitettavasti vastata enemmän tosioloja. Puuttumisen ja välittämisen ketju on perin pitkä.

Asian ydin ei ole kuitenkaan tässä. Asian ydin on siinä, miten asiat aiotaan tulevaisuudessa järjestää. Se on myös kysymys, johon toivoisi vähintään sekä perusturvalautakunnan puheenjohtajan että kaupunginhallituksen puheenjohtajan lausuvan julkisen mielipiteensä. Suotavaa olisi kuulla muidenkin mielipiteitä.

On kyse politiikasta. On kyse johtamisesta. On kyse kuntalaisille tärkeästä palvelusta. Kuistilla keinutellen ja mukavia haastellen asiat eivät taida ratketa.

Timo Rajala