Routako vaivaa Viialan hautausmaalla?

Vuosi sitten äitienpäivänä hautausmaalla käydessäni huomasin vanhempieni hautakiven olevan aluskiven päällä vinottain ja vieressä olevia kiviä oli kaadettu tekstit alaspäin hautojen päälle. Soitin asiasta seurakunnan osoitteiston numeroon ja sain vastauksen, ettei heillä ole tietoa mistään ilkivallan teosta. Paikallislehti kirjoitti asiasta viime syksynä ja seurakunnan mukaan omaisten pitää huolehtia kivien pystyssä pitämisestä? Ja vainajien omaisten osoitteitten löytäminenkin tuottaa vaikeuksia! Nyt äitienpäivänä kivet olivat edelleen kaatuneina. Huoltokoneen pyöränjälkiä oli muutaman metrin päässä.

Jos palkattujen henkilöitten toimenkuvaan ei kuulu kivien oikaisu eikä seurakunnalla ole varaa maksaa ”lisätöistä”, niin haluan antaa pienen vinkin. Viialan keskustassa on näin kesäisin ”työvoimatoimisto”, josta uskoakseni pari miestä irtoaisi tunnin pätkätyöhön nostamaan kivet paikalleen. Rahaakaan ei tarvittaisi, lasilla viiniä kirkon kellarista saisi asiat kuntoon.

Kirkon tilin ja toiminnan tarkastajatkin varmaan hyväksyisivät viinivajauksen, käytetty yhteisön hyväksi.

 

Arvi Saari