Viiala juostiin ympäri vaihtelevissa olosuhteissa

 

Viialan Ympärijuoksun naisten sarjan voittaja Anna-Mari Knuuti ei antanut haastavien olosuhteiden häiritä, vaan teki uuden reittiennätyksen.
Viialan Ympärijuoksun naisten sarjan voittaja Anna-Mari Knuuti ei antanut haastavien olosuhteiden häiritä, vaan teki uuden reittiennätyksen. Kuva: Harri Mattila.

Kymmenes Viialan Ympärijuoksu keräsi 62 kevätsadetta pelkäämätöntä kuntoilijaa. Olosuhteet viime lauantain kuntoilutapahtumassa olivat lievästi sanoen vaihtelevat. Oli kestopäällystettä, jossa hiekoitussepeli pyöri kengän alla, oli pehmeätä savipohjaa, hyvin juostavaa hiekkatietä, lumiloskaa, liukasta jääpeitettä ja alikulkutunneli, jossa nilkkaa myöten kahlattavaa. Taivaalta tuli välillä reilusti vettä ja välillä ainoastaan harmautta.

– Vain aurinko puuttui, kaikkea muuta oli tarjolla, hymyili Viialan Valtin sihteeri Mika SieviKorte. – Pari kuukautta oli yhteen menoon kirkasta auringonpaistetta. Ja sitten h-hetkellä sadetta. Joskus tuntuu siltä, että Murphyn laki toimii ihan todella.

Sievi-Korte oli aamun sateessa Hasse Mattilan kanssa merkinnyt kymmenen kilometrin lenkin Viialan ympäri. Yhdessä itse tapahtuman ja reittimerkintöjen purkamisen kanssa talkoopäivälle kertyi mittaa kymmenisen tuntia.

Anna-Mari Knuuti reittiennätykseen

Rankat olosuhteet eivät häirinneet naisten kilpasarjan voittajaa Forssan Salamien AnnaMari Knuutia. Entinen reittiennätys parani aikaan 38.32.

– Miesten reittiennätys on 32.24. Molemmat ajat ovat jo todella kovia. Onpa mielenkiintoista nähdä, milloinka ne rikotaan. Kovempaa juoksevien pitää olla jo valtakunnan kärkikastia, arvioi Sievi-Korte.

Knuuti kiitteli juoksureittiä.

– Juoksureitti on kyllä ihan hyvä. Asun Lempäälässä, joten Viiala on tuttua seutua, kertoili Knuuti maalissa hengityksen tasaannuttua.

– Minulla on kahdeksan kuukautinen tytär ja odotusaika aiheutti luonnollisen tauon harjoitteluun. Kuntoutuminen on tosissaan käynnissä ja haen kovavauhtisia maantiejuoksuja nyt keväälle ennen ratakauden alkua. Tavoitteena on kesällä parantaa 5000 metrin ja 10000 metrin ennätyksiä. Tällä hetkellä ne ovat 16.56 ja 35.30. Molemmat oikeuttavat osallistumisen Vaasan Kalevan kisoihin. Siellä olisi halu myös menestyä.  Kymppi juostaan tyttären 1-vuotissyntymäpäivänä. Silloin on ennätyksen kaaduttava.

Osin liukkaalla, mäkisellä ja mutkaisella Viialan Ympärijuoksun reitillä saatu tulos 38.32 kertoo, että ennätysten tavoittelu ratakisoissa on varsin realistista.

Myös Eduskunnan Urheilukerho edustettuna

Hyväntuulisen ja hyväkuntoisen oloinen kansanedustaja Pauli Kiuru pitää kunnostaan huolta. Entinen triathlonisti liikkuu säännöllisesti, mutta pyöräily on pudonnut ohjelmasta pois.

– Pyöräilylenkit vaativat paljon aikaa ja se on niin sanotusti kortilla. Pyrin liikkumaan neljästä viiteen kertaan viikossa. Pari kertaa viikossa uintia, pari kertaa kuntosalia ja siihen sitten hölkkälenkkejä päälle, laskeskeli Suomen kaikkien aikojen triathlonisti.

Kiuru sijoittui maailman arvostetuimmassa ns. teräsmieskisassa Hawaijilla mitalisijoille vuosina 1990, 1992 ja 1993.

– Harjoittelumäärään nähden Viiala tuli kierrettyä ihan kohtuullisessa ajassa 45.35, sanaili 50-vuotiaiden sarjan neljänneksi sijoittunut ”senaattori”.

Viialan Ympärijuoksun kaikki tulokset ovat luettavissa Viialan Valtin kotisivuilla, joihin on linkki Akaan kaupungin sivuilta. Tapahtuma järjestetään vuosittain kaupungin liikuntatoimen ja Valtin yhteistyönä.

Seuraavan kerran akaalaisille tarjotaan hölkkäherkkua jo ensi lauantaina. Toijala Hölkän lähtölaukaus pamahtaa tasan puolelta päivin Nahkialan koululla.

 

Harri Mattila

 

 

 

Kommentointi on suljettu.