Akaan liikuntatoimelle

Monitoimihallin remontti lähenee, ja koin sydämeni asiaksi tuoda esille muutamia asioita. Pyydän pohtimaan mahdollisuutta ottaa käyttöön niin sanottu 24/7-malli tarkoittaen, että salille pääsisi aukioloaikojen ulkopuolella omalla, henkilökohtaisella kulkulätkällä. Tiedän, että monitoimihalli on tilana haastava, mutta kuitenkin mielestäni helposti jo nyt osastoitavissa lukittavilla palo-ovilla.

Jos tämä nähdään mahdottomana, ottakaa mietinnän alle edes salin aukioloajat, jotka ovat varsinkin kesäaikaan sangen järkyttävät. Arkipäivien 9–21 on toki hyvä, mutta lauantain neljän tunnin aukiolo ja sunnuntain suljetut ovet ovat oikeasti myrkkyä aktiiviselle salilla kävijälle, joka uhraa vapaa-aikaansa, jotta voisi harrastuksensa kautta saavuttaa tuloksia.

Eläkeläisten liikuntaryhmät ovat huippujuttu, nostan oikeasti hattua jokaiselle, joka työuransa päätyttyä jaksaa vielä harrastaa aktiivista liikuntaa. Ymmärrän myös, että helpoin ja riskittömin vaihtoehto liikunnan harrastamiseen eläkeikäisille on ohjattu liikunta. Mielestäni on kuitenkin täysin väärin, että eläkeläiset saavat salin yksityiskäyttöönsä kaksi kertaa viikossa. Arkiaamut eivät varmasti olisi muutenkaan ruuhkahuippuja, mutta meille vuorotyöläisille, jotka toisinaan nautimme arkivapaista, ne olisivat mainiota aikaa treenata.

Kuntosalin laitekantaa uudistetaan ilmeisesti myös. Jälleen kerran hieno juttu! Akaassa avasi vuoden alussa ovensa kuntosali, joka on käsittääkseni enemmän tai vähemmän seniori-ikäisten käyttöön suunniteltu. Pyydän, älkää tehkö monitoimihallista toista tällaista. Tällä tarkoitan sitä, että muistaisitte myös meitä vähän innokkaammin ja ehkä jopa suuremmilla painoilla treenaavia. Kovalla treenillä en tässä yhteydessä tarkoita voimakasta huutamista, painojen paiskomista/heittelyä, enkä varsinkaan minkäänlaisten kemikaalien injektoimista kehoon. Tarkoitan sitä, että ihminen voi halutessaan treenata suurilla painoilla kaikkia liikkeitä, viedä kehonsa ja mielensä urheilullisesti äärirajoille ja taas kerran saavuttaa tuloksia.

On vääjäämätön fakta, että jos joku harrastaa kehonrakennusta, voimanostoa tai painonnostoa kilpailumielessä, ovat hänen käyttämänsä harjoitusvastukset lähes poikkeuksetta suurempia kuin keskimääräisen kuntoilijan. Minä itse (ja uskoakseni moni muu) tahtoisin säilyttää näiden urheilijoiden harjoitus- ja menestysmahdollisuudet myös kaupungin salilla, joka tarkoittaa sitä, että vapaita painoja ei saisi poistaa vaan päinvastoin lisätä. Myös mahdollisia talja-/ vipuvarsikoneita valitessanne pyytäisin ottamaan huomioon, että vastukset riittävät myös kokeneemmalle salilla kävijälle.

 

Jukka Aimolahti

vanginvartija

aktiivinen salilla kävijä