Yhteisvastuu 2013

Presidentti avasi Yhteisvastuukerätyksen 3.2.   Keräyksen kotimaan kohde tänä vuonna on auttaa yksinäisiä vanhuksia. Yhteisvastuu käynnistää etsivän vanhustyön projektin, jonka kohderyhmänä ovat yksinäiset, eristäytyneet ja syrjäytyneet vanhukset.  Yksinäinen vanhus voi olla sinun lähellä naapurissa, sukulaispiirissä.  Näe hänet!

Ulkomainen kohde on yksinäinen kambodzalaisvanhus.  Kambodzassa vanhuksen asema on heikko, ei ole eläkeläisjärjestelmää eikä tukipalveluita.  Keräystulosta 10 prosenttia jää oman seurakunnan diakoniatyölle.

Akaan seurakunnassa on lähiaikoina useita Yhteisvastuu-tapahtumia: Kylmäkosken seurakuntatalolla perheiden laskiaistapahtuma sunnuntaina 10.2. kello 10 alkaa perhejumalanpalveluksella, samana päivänä Viialan kirkossa konsertti kello 18. Tuhkakeskiviikkona 13.2. Toijalassa Akaan seurakuntatalon alasalissa on kohtauspaikalla kello 9–12  kahvia, sämpylöitä ja arpajaisia Yhteisvastuun hyväksi ja kello 12 jatketaan olopäivällä yläsalissa. Siellä on tarjolla hernekeittoa, perunakeittoa, arpajaisia ja vielä illalla tuhkakeskiviikon iltakirkossa kello 18.30 kahvia ja teetä Yhteisvastuun hyväksi.

Listakerääjiä on jo liikkeellä eri puolilla seurakuntaa noin 30, lisää kaivataan.  rippikoululaiset keräävät lauantaina Toijalan liikkeissä lippailla kello 10–16 välillä.  Varatkaa kauppareissuun käteistä!

Seuratkaa seurakunnan tiedoista kevään aikana erilaisia tapahtumia!

Haastan Akaan seurakunnan hallinnon (valtuuston jäsenet ja kirkkoneuvoston jäsenet) ja johdon (kirkkoherran ja talouspäällikön) 20 eurolla tukemaan Yhteisvastuu-keräystä.

Tule rohkeasti mukaan Yhteisvastuun enkelijoukkoon!

Mari Pakkanen

keräyspäällikkö