Tuomari ajoi valmentajan ulos – AC Estudiantes löi Topan toistamiseen tällä kaudella

34. minuutilla syntynyt tasoitusmaali oli Vihtori Sormusen kauden kymmenes osuma. Arkistokuva: Oona Eskeli.

Toijalan Pallo-49:n miesten edustusjoukkue jatkoi jalkapallon kolmosen kauttaan Viialan urheilukentällä lauantaina. Vastassa oli tamperelainen AC Estudiantes, joka löi akaalaiset toistamiseen tällä kaudella. ACE:n voittonumerot lauantaina olivat selvät 1–6 (1–2).

Topan syyskausi on startannut nihkeästi, sillä viidestä pelistä on kasassa yksi piste. Lauantain pelin avausmaalin teki 14. minuutilla vieraiden Mika Knuuti. Knuuti ohitti Topa-vahti Hugo Toivosen ylänurkkavedolla. Ottelun tuomarin Henrik Sandmarkin vihellykset saivat suuren huomion kotijoukkueen vaihtopenkillä. Tuomari kyllästyi lopulta kovaäänisiin kommentteihin ja poisti valmentaja Pekka Lingmanin pelistä kahdella keltaisella. Kieltämättä tuomarilta jäi rikkeitä viheltämättä, mutta liian ärhäkkä kommentointi tuottaa usein nähdyn ratkaisun. Episodista kului vain minuutti, kun Topa tasoitti. 34. minuutilla syntynyt tasoitusmaali oli Vihtori Sormusen kauden kymmenes osuma. Taukonumerot 1–2 teki ottelussa kolme maalia pyssyttänyt Joonatan Sipola.

Toisella jaksolla kotijoukkueella riitti kulmapotkuja, jotka vieraat kuitenkin selvittivät. ACE laittoi pallon neljästi Topan verkkoon, halliten muutenkin kenttää selkeästi. Yhteensä vieraat survoivat kauden kahdessa pelissä 15 maalia punamustien verkkoon.

Lauantain pelissä kotijoukkueen nuoriso-osasto eli Vihtori Sormunen, Eero Laakso ja Heikki Kinnari oli pirteänä. Hugo Toivonen otti kyllä torjuntoja, eikä maaleille mitään voinut. Alakerran Janne Hevonojan tilannenopeus sekä Kim Lingmanin pallovarmuus erottuivat jälleen.

Kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet 16 peliä, kuusi kierrosta olisi vielä jäljellä. Topan sijoitus on yhdeksäs, Pato on kolmen ja TKT neljän pinnan päässä. Sarja jatkuu Topalla vieraissa. Lauantaina 2. syyskuuta vastassa Pyynikillä on Tampere United/2.