KF Kosova oli liian taitava Toijalan Pallolle

Alejandro De San Bernabe Clemente oli yksi Toijalan Pallon maalintekijöistä pelissä KF Kosovaa vastaan. Arkistokuv: Esa Norvia.

Toijalan Pallo -49:n miesten Futsal-Ykkösen joukkueen pelimatka suuntautui lauantaina 21. lokakuuta Turkuun. Samppalinnan palloiluhallissa vastassa oli KF Kosova, joka jo ennakkoon tiedettiin vaikeaksi vastustajaksi. Tämä albaaniyhdistyksen seura pitikin akaalaiset kurissa ja voitti pelin 9–3 (5–1).

Numeroista huolimatta Topa esiintyi suhteellisen ryhdikkäästi lauantaina. Viime kauden kolmonen Kosova on varsin taitava ryhmä. Kun seura hankki täksi kaudeksi vielä futsal-liigajoukkue SoVossa meritoituneen Gezim Vocan, kuuluvat turkulaiset sarjan kärkijoukkueisiin.

Vajaan kolmen minuutin kohdalla tulleen Kosovan johtomaalin Topa tasoitti ajassa 07.09. Kotijoukkueen puolustusalueelta tulleen pallon Topa-vahti Mikko Ananin ampui melkein oman maalin rankkarialueen viivalta maalivahdin yli verkkoon. Erikoiseen maaliin saatiin syöttäjäksi Kim Lingman. Taukolukemiksi kotijoukkue maalasi lopulta 5–1. Tämä ei kerro kaikkea pelistä, sillä vieraat taistelivat hyvin.

Toisen pelijakson esitys alleviivasi Topan parantunutta otetta sarjan avauspeliin nähden. Kosova toki vei tämänkin jakson mutta pienemmällä marginaalilla. Se kuitenkin tuli selväksi, että kotijoukkue maalasi aika tehokkaasti. Topan kohdalla ero kärkijoukkueisiin tulee pelinopeudessa.

Toisen jakson Topan pistemiehet: 7–2 maalintekijä Kim Lingman Teppo Tenkasen syötöstä. 8–3 maalintekijä Alejandro De san Bernabe Clemente, syöttäjä Jani Kirjavainen.

Kosovan tehomiehet olivat Alban Ferati 4+0 ja Gezim Voca 2+2. Kosovan parhaana palkittiin Alban Ferati ja Topan parhaana Mikko Ananin.

Topan seuraavat pelit suuntautuvat pohjoiseen. Lauantaina 4.11. vastassa on Tervarit Oulussa ja sunnuntaina 5.11. AS Moon Raahessa.