Akaa Futsalilla voitokas viikonloppu – Finaalipaikka katkolla ensi lauantaina kotihallissa

Juhana Jyrkiäinen osui kahdesti ensimmäisessä välieräpelissä. Kuva: Tuukka Nyström

Miesten Futsal-Liigan välierät pyörähtivät käyntiin viikonloppuna. Runkosarjan voittaja Akaa Futsal kohtasi kahdesti Someron Voiman.

Lauantaina Akaa Areenalla voittolukemat olivat selvät 8–1(4–0). Sunnuntai-iltana Somerolla nähtiin tasaisempi peli, mutta Akaa vei senkin maalein 3–7 (2–2). Näin leijonapaidat jahtaavat kolmatta voittoa ja samalla himoittua finaalipaikkaa ensimmäisen kerran ensi lauantaina Akaa Areenalla.

Lauantaina ei epäselvyyttä voittajasta

Avausottelua seurasi Akaa Areenalla 336 silmäparia. Katsojat saivat nähdä erittäin vakuuttavan kotijoukkueen, joka takoi tulostaululle lukemat 3–0 jo pelin ensimmäisten minuuttien aikana. Pallonhallinta saatiin muutettua tehokkuudeksi, jonka kruunasi brasilialaistaituri Bobin akrobaattinen 4–0-maali ennen taukosummeria.

Lopulta päätöslukemat 8–1 kertoivat avausottelusta kaiken oleellisen. Bobin tehot olivat lopulta muikeat 1+4. Jovan Stankovic ja Juhana Jyrkiäinen iskivät kaksi maalia mieheen. Myös Pedro, Markus Rautiainen sekä Tero Intala onnistuivat maalinteossa.

Brasilialaistaituri Bob esitteli jälleen akrobaattisia otteita kotiyleisölle. Kuva: Tuukka Nyström

Sitkeä Akaa nousi tappioasemasta

Sunnuntai-illan toinen välierä Somerolla oli aivan erilainen kuin ensimmäinen. Kotijoukkue SoVo pisti Akaan todella ahtaalle ja se johtikin peli avausjaksolla kahdesti. Molemmilla kerroilla Akaa Futsal kuitenkin tasoitti, ja näin tauolle lähdettiin lukemissa 2–2.

Toisella jaksolla vierasjoukkue löysi peliin tehokkuutta. SoVo tasoitti kertaalleen, mutta lopulta voittomaaliksi jääneen 3–4-osuman iski loistavan pelin pelannut Dusan Milojevic, joka iski ottelussa kaksi maalia.

SoVon kiri ei purrut, vaan Akaa pääsi aivan pelin lopussa vielä kaunistelemaan päätöslukemiksi 3–7. Suurimmat tehopisteet keräsi jälleen Bob. Maalinteossa kunnostautuivat myös Pedro sekä Tero Intala. Maalinsuulla Kasper Kangas nappasi muutaman ison torjunnan sekä yhden syöttöpisteen.

Akaa Futsalilla riitti juhlittavaa viikonloppuna. Kuva: Tuukka Nyström

Finaalipaikka tarjolla kotihallissa

Välieräsarja jatkuu tulevana viikonloppuna. Lauantaina pelataan Akaa Areenalla, ja sarja jatkuu tarvittaessa sunnuntaina Somerolla.

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabe oli tyytyväinen viikonloppuun. Kaksi voittoa takaavat erinomaiset asetelmat jatkoon.

– Positiivinen viikonloppu takana. Tiesimme, että Somerolla on odotettavissa ihan erilainen ja vaikea ottelu. Sitä se olikin, mutta niin pitääkin tässä vaiheessa kautta. Osoitimme sitkeyttä ja ansaitsimme nyt hienon mahdollisuuden lauantaille, De San Bernabe päätti.

Akaa Futsalin viimeisin finaalipaikka on keväältä 2019. Viikonloppuna on siis mahdollista päättää viiden vuoden odotus. Lauantain kotiottelu Akaa Areenalla käynnistyy kello 16.