Futsal-kausi päätökseen – Tyttöjen futsalissa Akaasta oli kolme joukkuetta

Akaan liigaylpeys Akaa Futsal jatkaa pelejään ja taistelee mitaleista. Suomen Palloliiton läntisen alueen futsalsarjoissa pelanneiden akaalaisseurojen kausi sen sijaan on saatu päätökseen. Kauden päätteeksi akaalaiset joukkueet toivat jälleen hyviä sijoituksia kaupunkiimme. Läntisen alueen sarjoihin Akaasta osallistui 5 joukkuetta aikuisten sarjoihin, sekä 21 joukkueetta juniorisarjoihin. Aikuisten sarjoista naisten kolmosessa pelanneen TP-49:n joukkueen sekä miesten nelosessa pelanneen TP-49/Veikot-joukkueen edesottamukset on jo aiemmin käyty läpi, samoin kuin Akaa Futsal YJ pojat 17 -liigajoukkueen menestys.

TP-49 tuli Pojat 17 ykkösessä hienosti toiseksi. Joukkue esitti pääosin hyvää futsalia, kaataen ainoana joukkueena sarjan selvän voittajan Hämeenlinnan Jalkapalloseuran.

Poikien 13 ykkönen -sarjassa TP-49 Akaa YJ sai sarjan päätösturnauksessa sunnuntaina 3. maaliskuuta kruunun hyvälle kaudelleen Apian liikuntahallissa. Ensin turnauksen tärkeämmässä ottelussa sarjan kakkoseksi tullut Lauttakylän Luja kaatui Paulus Torkkolan maalilla 1–0. Erikseen kovaa latausta ei sitten päätöspeliin tarvinnut hakea. Siinä Mad Max kaatui kotihallissaan 7–2. Tällä voitolla sarjavoitto varmistui. Sarjan maalikunkku oli akaalaisten Aarni Hammar kymmenellä osumallaan.

Tyttöjen futsalissa Akaasta oli kolme joukkuetta. Tytöt 12 ykkösessä TP-49 otti sarjavoiton neljän pisteen erolla Ylöjärven Ilvekseen. Joukkueen kehitys on lupaavaa ja odotukset nousussa. Joukkueesta löytyi myös lohkon paras maalintekijä. Minea Kaukojärvi teki kymmenessä pelissä 17 maalia. Myös HannaRiina Kilpinen maalasi mukavasti, 8 osumaa. Lisätään tähän vielä Tytöt 11- sekä Tytöt 10 -joukkueet. Ensin mainittu ryhmä otti kymmenessä pelissään seitsemän voittoa. Nuoremman ryhmän saldo oli kuusi voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota. Kokonaisuudessaan kaupungin futsaljoukkueet olivat jälleen laajalla rintamalla lajin kehityksen eturintamassa.