Hulda Kulhialle judopronssia Helsingissä – Seuraavaksi akaalainen lähtee Belgiaan tuomaroimaan juniorikisoja

Pronssia voittanut Hulda Kulhia on saavuttanut nopeasti arvostusta tuomaritoiminnastaan ja on ensi kuussa lähdössä Belgiaan tuomaroimaan juniorikisoihin. Kuva: Ali Kulhia.

Akaalainen Lempäälän Judo Syokonkanin 17-vuotias Hulda Kulhia sai pronssia lauantaina 23. maaliskuuta judon Hontai Shiaissa Helsingissä. Kyseessä oli naisten sarja -63 kg, jonka voitti kansainvälistä judouraa tekevä helsinkiläinen, Chikaraa edustava Erika Vauhkonen, hopeaa sai helsinkiläinen Meido-Kanin Anja Snabb.

Kulhia voitti ensin 24-vuotiaan Tikkurilan Judokoiden Tessa Koposen korkealla uchimata-jalkaheitolla ensin wazarin arvoisesti ja sitten perään ipponin arvoisesti. Kulhia oli selättänyt Koposen Helsingissä vuotta aiemminkin.

Seuraavaksi vastassa oli Tampereen Judon Milla Vainiola, joka jokunen vuosi aiemmin oli SM-hopealla. Hän on ollut loukkaantumisten vuoksi poissa kisoista yli vuoden, mutta palasi nyt ottelijaksi. Vainiola on harjoitellut Kulhian kanssa samoilla saleilla vuodesta 2011, mutta on yleensä otellut kevyemmässä sarjassa. Kulhia voitti täysimittaisen ottelun wazarin arvoisella raskaalla, vyötäröltä nostettavalla ura-nage-uhrautumisheitolla. Tämän ottelun tuomarina toimi italialainen Simone Marocco.

Sunnuntaina samassa paikassa järjestettiin Alempien Vöiden Mestaruuskisat, joissa Hulda Kulhia puolestaan toimi itse judotuomarina. Hän on saavuttanut nopeasti arvostusta tuomaritoiminnastaan ja on ensi kuussa lähdössä Belgiaan tuomaroimaan juniorikisoihin.

Ali Kulhia