Akaa-Volley teki historiaa Sastamalassa – Polveaan pidellyt Matéj Šmídl kertoo tilanteestaan

Mikko Räsänen (16) sai ottelun kuluessa hyppysyöttönsä parempaan kuosiin ja pääsi tuulettamaan kahta ässääkin. Ensimmäistä niistä Räsäsen kanssa juhlii myös Matéj Šmídl (13) ja Antti Taponen (8) vaihtopenkillä). Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volley teki lankalauantaina historiaa. Olli Kunnarin valmennettavat voittivat VaLePan Vexve Areenalla – ensimmäistä kertaa ikinä. Jo seitsemättä Suomen mestaruutta himoava Sastamalan ylpeys sai antautua tiukan ottelun jälkeen lukemin 2–3 (25–19, 25–23, 20–25, 19–25, 10–15).

Välieräsarja on nyt siis tasoissa 1–1, ja Akaa-Volley pääsee edelleen hyötymään kotiedusta. Loppuotteluihin selviäminen edellyttää kolmea voittoa. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Akaa Areenalla tulevana tiistaina ja sen jälkeen jälleen Sastamalassa torstaina. Mikäli viideskin kohtaaminen tarvitaan, se pelataan Akaa-Volleyn kotisalissa viikon päästä perjantaina.

VaLePa vei kaksi ensimmäistä erää

Kokenut tutkapari Mikko Esko ja Urpo Sivula näytti Akaa-Volleylle kaapin paikan ottelun ensimmäisessä erässä. Esko ruokki hakkuriaan oikein talkoilla, ja Sivula nautiskeli tarkoista passeista. Erän pistekuningas takoi tilastoihin lukemat 12/+12.

Toinen erä oli ikään kuin ottelun lopputulosta ennakoivasti jo huomattavasti tasaisempi. Viimeisissä palloissa Akaa-Volleyn pelaajat kuitenkin pehmenivät ratkaisevasti. VaLePan hyökkäysten onnistumisprosentti putosi ensimmäisen erän huikeasta 74:stä 45:ään. Akaa-Volley piti isäntiä pelissä mukana omilla syöttövirheillään.

Pitkä erätauko muutti ottelun kulun. Akaa-Volley sai vahvan alun, josta VaLePa kuitenkin toipui ja johti parhaimmillaan kolmella pisteellä 15–18. Tuosta hetkestä alkoi akaalaisten nousu. Seuraavat pallot päättyivät 2–8 ja erä lopulta numeroihin 20–25.

Neljättä erää mentiin tasaväkisesti yli erän puolivälin. Akaa-Volleyn hyppysyötöt eivät ottaneet onnistuakseen. Leijat pysyivät ruudussa, ja niiden avulla myös isäntien vastaanotto pysyi riittävän epätarkkana. Akaa-Volleyn hyökkäykset onnistuivat hyvällä tasolla ja torjuntamuurikin löysi paikkansa. Erävoitto vei joukkueet viidenteen erään.

Jostakin Kunnarin valmennettavat ammensivat rentoutta tekemiseensä ja myös syötöt alkoivat onnistua. Viidenteen erään tuli takaviivalta ainoastaan yksi epäonnistunut aloitus. Pieni huolenaihe akaalaisleirissä koettiin lukemissa 11–7. Hyvin hyökännyt hakkuri Matéj Šmídl tuli vaihtoon polveaan pidellen.

– En usko siinä mitään erikoista olevan. Luultavasti peliruuhka on tuonut siihen turhan paljon rasitusta. Nyt on kaksi päivää aikaa antaa sen olla kevyemmällä rasituksella ja tiistaina taas täysillä mukana, hymyili Šmídl ottelun jälkeen.

Petteri Tyynismaa oli verkolla tutun tehokas. Neljän torjuntapisteen lisäksi keskipelaajalle kirjattiin 13 hyökkäyspistettä, joista yhdessä VaLePan yleispelaaja Gabriel Francan torjunta oli pahasti myöhässä. Kuva: Harri Mattila

Ivanovilla hyvä ilta

Ottelu toi Akaa-Volleyn pelaajille varmasti runsaasti lisää itseluottamusta. Vaikka syöttöviivalta annettiin vastustajalle peräti 20 suoraa pistettä, lopputulos oli voitokas.

– Syöttö-vastaanottopeli hävittiin selkeästi. Onneksi hyökkäystehot ja torjunta-puolustuspeli olivat uomissaan. Niiden avulla tämä käännettiin, selvitti Kunnari hurraavan faniyleisön edessä.

Akaa-Volleyn hyökkäyspeliä rakensi koko ottelun ajan Ilja Ivanov, jolla oli hyvä ilta. Joukkueen vastaanotto jäi heikommaksi kuin yleensä, ja siitä huolimatta hyökkäykset onnistuivat kelvollisesti. Passien tarkkuus oli siten riittävä heikoimmistakin paikoista.

Välieräsarja jatkuu tiistaina Akaa Areenalla kello 18.30.

Ottelun jälkeen Akaa-Volleyn pelaajat pääsivät poseeraamaan uskollisten kannattajiensa kanssa. Kuva: Harri Mattila