Topa päätti futsal-kauden vierasvoitolla – Kaikki oli Jämsänkosken Ilvestä vastaan lauantaina

Parhaina pelaajina palkittiin Ilveksen Luukas Hakola (vas.) ja Topan Yurii Babenko. Kuva: Juha Pietikäinen.

Toijalan Pallo-49 päätti miesten Futsal-Ykkösen kautensa vierasvoittoon Jämsänkoskella. Lauantaina 23. maaliskuuta Jämsänkosken yhteiskoulun liikuntasalissa kotijoukkue Jämsänkosken Ilves kaatui 2–4 (1–2). Ilveksellä oli ennen peliä mahdollisuudet sarjapaikan varmistamiseen voittamalla akaalaiset. Lisäksi Oulun Tervareiden piti hävitä kokkolalaiselle TP-Kaarlelle.

Kaikki oli kuitenkin Ilvestä vastaan lauantaina. Miehekkäästi pelannut Topa otti tyylikkään voiton, ja Tervaritkin venyivät tasapeliin. Aika sävyisän yhden rikkeen avausjakson jälkeen oltiin vierasjohdossa 1–2. Topan 1–1-tasoitusmaalin Leevi-Eelis Lindbergin syötöstä värkkäsi Joonas Pietikäinen. Taukojohtoon vieraat vei Jesse Järvi, maalivahti Yurii Babenkon syötöstä.

Toisen jakson alussa kotijoukkueen palkittu Luukas Hakola toi joukkueensa 55 sekunnissa tasoihin. Tästä eteenpäin ei Ilves kuitenkaan löytänyt keinoja Topan puolustuksen murtamiseen. Joukkueen saamat kolme varoitusta eivät myöskään helpottaneet tilannetta. Kolme ja puoli minuuttia ennen päätössummeria Topa siirtyi 2–3-johtoon. Leevi-Eelis Lindberg teki ja Jesse Järvi syötti. Sama kaksikko ja samassa järjestyksessä niittasi loppulukemat, kun viimeinen peliminuutti oli juuri käynnistynyt.

Yleisöä pelissä oli 200. Parhaina pelaajina palkittiin Ilveksen Luukas Hakola ja Topan Yurii Babenko.

Topa meni eteenpäin

Topa otti toisella ykkösen kaudellaan taas muutaman askeleen eteenpäin. Jo pelkästään pisteitä tuli kuusi enemmän kuin viime kaudella. Vaikka tehtyjen maalien määrä oli kuusi vähemmän kuin viime kaudella, piti puolustus selvästi paremmin nyt. Päästettyjen maalien määrä putosi 37:llä, mikä on iso petraus puolustuspelaamisessa.

Aina luotettava Mikko Ananin oli tolppien välissä paikoin jopa häikäisevä. Yurii Babenkon hankinta maalille oli hyvä veto. Juuso Rupposen treenejä ja pelejä häiritsivät työkuviot, joten pelit jäivät aika vähiin. Kenttäpelaajista viime kauden koko sarjan pistepörssin kuutosen Kim Lingmanin pelit loppuivat polvivammaan jo marraskuussa. Kim teki viime kaudella pelkästään maaleja 24, tällaista säihkettä ei nyt nähty. Miehen siirtyminen valmennukseen toi selkeyttä sille puolelle ja oli iso pala joukkueen kehittymisessä.

Leevi-Eelis Lindberg on taidollisesti joukkueen kärkipäätä. Jesse Järvi painaa aina joukkue edellä, ja loppuun asti. Akseli Sormunen tuli entistä vahvemmin esiin joukkueen kärkipelaajaksi. Juho Pirttijoelle pelejä kertyi vain kaksitoista, tehoja silti ihan mukavasti.

Kokonaisuudessaan joukkueen omistautuminen työntekoon ja joukkuehenki yleensäkin nousivat entisestään. Valmennus sekä huolto jatkoivat laadukasta toimintaansa. Kotiyleisö oli entistä vahvemmin joukkueen tukena. Kiitosta sataa myös kioskitoiminnalle. Otteluisännät saavat myös ison käden seuralta.

Kiiston ja Kosovan kohtaaminen keskeytettiin

Miesten Futsal-Ykkösen päätöskierroksen puhutuin ottelu oli FC Kiiston ja KF Kosovan peli Vaasassa. Ottelua oli käyty 15.07, kun erotuomaristo joutui keskeyttämään ottelun järjestyshäiriön vuoksi. Tilanne tällöin oli Kiistolle 2–1. Palloliitto selvittää asiaa 25.3.

Kierroksen ratkaisupeleissä koskien suoraa nousua PJK löi EBK/FS:n 9–2, ja Tervarit–TP-Kaarle päättyi 2–2. PJK on nyt kärkipaikalla, ja pitkään sarjaa johtanut TP-Kaarle toisena. Oletetaan että Kiiston ja Kosovan peliä jatketaan tuosta 2–1-tilanteesta loppuun asti, mutta tyhjälle katsomolle. Tällöin Kosovalle riittäisi kolmen maalin voitto pääsystä liigakarsintaan. Seitsemän maalin ero tarvitaan suoraan liiganousuun.

Sarjan tasoon tulee lisää leveyttä koko ajan, se näkyi myös sarjataulukossa. Jos Kiisto sattuisi tuon rästipelin voittamaan, niin sarjassa ykkösen ja viitosen välinen piste-ero olisi vain neljä pistettä. Topan sijoitus sarjassa on kahdeksas. Sarjan putoajat ovat Jämsänkosken Ilves, EBK/FS Espoosta, FC Sport Vaasa.