Akaa Futsal runkosarjan voittoon ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana – Pudotuspelit käynnistyvät pääsiäisenä

Bobin tehokas kevätvire jatkuu – mies iski TPK:n verkkoon kaksi maalia. Kuva: Tuukka Nyström.

Miesten Futsal-Liigan runkosarja saatiin päätökseen lauantaina. Akaa Futsal jatkoi voittoputkeaan Turun Pallokerhoa vastaan kotikentällään Akaa Areenalla. Turkulaiset kaatuivat lukemin 6–3 (2–0) ja voiton myötä Akaa varmisti seurahistoriansa ensimmäisen runkosarjan voiton. Se tuli lopulta neljän pisteen erolla FC Kemiin.

Hyvin sujunut kevätkausi sai siis lauantaina jatkoa Akaa Areenalla, jossa oli paikalla jälleen myös runsaslukuinen kotiyleisö. 342 katsojaa näki, kuinka kotijoukkue kaatoi TPK:n melko rutiininomaisella esityksellä.

Aleksi Pirttijoki iski yhden maalin, vaikka kuvan tilanteessa TPK-maalivahti saakin selvitettyä tilanteen. Kuva: Tuukka Nyström.

Päivän tehomies oli Bob, joka saalisti tehopisteet 2+1. Maalinteossa onnistuivat myös Tero Intala, Jere Intala, Aleksi Pirttijoki sekä Justus Kunnas. Akaan maalinsuulla Kasper Kangas ja Juho Laine joutuivat molemmat tekemään täyden päivätyön, sillä melko avoimessa ottelussa myös TPK:lla oli useita paikkoja lisämaaleihinkin. Vauhdikkaassa pelissä ei nähty sitä kaikkein kovinta rutistusta, kun kummallakaan joukkueella ei ollut suurempaa panosta ottelussa.

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabe suuntasi katseita jo eteenpäin.

– Ei ollut mikään erityisen laadukas peli meiltä. Siellä oli kuitenkin myös hyviä hetkiä. Jos haluamme menestyä pudotuspeleissä, täytyy näitä hyviä hetkiä jatkossa saada esille yhä enemmän sekä joukkueena että henkilökohtaisella tasolla. Runkosarjan voiton myötä on tietysti hyvä lähteä kohti kevään pelejä, De San Bernabe kertoi.

Jovan Stankovic jäi tällä kertaa ilman tehopisteitä. Kuva: Tuukka Nyström.

Puolivälierät pelataan heti pääsiäisenä

Runkosarjan voitto tarkoittaa sitä, että Akaa Futsal aloittaa pudotuspelit vieraskentällä sarjan kahdeksanneksi sijoittunutta Tornion Palloveikkoja vastaan. Ensimmäinen ottelu pelataan Torniossa tulevana perjantaina, ja toinen peli puolestaan Akaa Areenalla pääsiäissunnuntaina klo 15.

Välieräpaikka irtoaa kahdella voitolla, ja mikäli kolmas peli tarvitaan, se pelataan heti maanantaina Akaassa. Puolivälierät pelataan tiiviillä tahdilla, sillä huhtikuun puolivälissä Suomen futsalmaajoukkue kohtaa ratkaisevissa MM-karsinnoissa Hollannin. Myös Akaa Futsalista maajoukkueen mukaan on jälleen lähdössä useita pelaajia. Kasper Kangas, Tero Intala, Jere Intala, Markus Rautiainen sekä Justus Kunnas kuuluvat Hollanti-pelien miehitykseen.

Muissa puolivälieräpareissa FC Kemi kohtaa Turun Pallokerhon, Vieska Futsal jyväskyläläisen Riemun, ja Valkeakosken Mad Max saa vastaansa Someron Voiman.