Topa ja Ilves FS taistelivat Pirkanmaan herruudesta kiihkeässä pelissä – Vierasjoukkueen pelaaja ampui pallon summerin jälkeen kohti topalaista

Toijalan Pallon ja Ilves FS:n pelissä Toijalan Pallon parhaana palkittiin Leevi-Eelis Lindberg  (vas.) ja Ilveksen Akseli Tiensuu. Palkinnot ojensi Akaan Seudun urheiluavustaja Jukka Koskinen. Kuva: Juha Pietikäinen

Miesten Futsal-Ykkösessä Toijalan Pallo -49 sai lauantaina 16. maaliskuuta kauden viimeiseen kotipeliinsä vastaan Ilves FS:n. Peli Toijalan monitoimihallilla oli tiukkaa vääntöä, jonka tamperelaiset lopulta käänsivät itselleen lukemin 2–3 (1–1).

Pelin panokset eivät aivan tapissa olleet, sillä kotijoukkue oli sarjapaikan varmistanut ja vierasjoukkue oli tukevasti sarjan viitonen. Pieni bonus peliin toki löytyi, sillä ottelun voittaja voi tituleerata itseään tämän sarjan Pirkanmaan ykkösenä.

Avausjakso jo näytti mitä tuleman pitää. Peli oli tarkkaa, eikä tilaa tuntunut millään löytyvän. Ylivoimahyökkäyksiä ei ollut. Maalivahdeista hiukan enemmän töitä oli Topan Mikko Ananinilla. Luottovahti oli taas mainio. Ajassa 12.29 Jesse Järvi kaadettiin rankkarin arvoisesti. Mies itse pisti kuudesta metristä pallon verkkoihin, ja tilanne 1–0 kotijoukkueelle.

Tähän mennessä pelissä oli annettu vain yksi kumuloituva rike, nyt niitä alkoi sataa kotijoukkueelle. Ajassa 19.12 tuli Topalle kuudes rike, jonka seurauksena vieraiden Sampo Ala tasoitti kymmenen metrin vapaapotkupisteeltä. Jakso päättyi pieneen kaaokseen, kun Ilveksen Kosti Lehto ampui pallon summerin jälkeen kohti Topan pelaajia. Kalabaliikista näki, että tunnetta oli pelissä. Tilanteesta tuli Lehdolle varoitus.

Karvas tappio

Lopputuloksen ratkaisseet maalit tulivat nopeasti. Ajassa 23.23 Aarne Peltoniemen laukaus tuli maskin takaa, eikä Mikko Ananin ehtinyt vetoon mukaan. 15 sekuntia myöhemmin oltiin lukemissa 1–3. Topa otti jo tässä vaiheessa riskiä, ja koko miehistö oli vieraspäädyssä. Pallo pomppi Ilves-vahti Aleksi Kuusenmälle, joka laukoi sen tyhjään Topa-maaliin. Topa kavennus ajassa 28.51 oli hieno. Nopeilla siirroilla pallo pelattiin Ilves-päätyyn, josta Janne Hevonoja käänsi maalinsuulle. Hyvän pelin pelannut LeeviEelis Lindberg laukoi pallon varmasti maaliin.

Tasoituksen metsästys ei tuottanut tulosta. Pallon liikutteluun olisi pitänyt saada enemmän nopeutta. Hyvästä taistelusta huolimatta tuloksena oli karvas tappio.

Näistä pirkanmaalaisjoukkueiden keskinäistä peleistä Ilves keräsi seitsemän pinnaa, PJK kuusi, ja Topa neljä. Topa peluutti pelissä kolmea junioria, joilla ei ole aiempaa kokemusta miesten ykkösestä. Kolmikko, Nooa Aaltonen, Peetu Peräkivi, Samuel Salmi vahvistettuna Juho Pirttijoella, haastoi rohkeasti vieraita.

Sarjan päätöskierroksella 23.3. Topa matkaa Jämsänkosken Ilveksen vieraaksi. Ilves voitti lauantaina Oulun Tervarit, ja kaatamalla akaalaiset joukkue säilyttää mahdollisuutensa sarjapaikkaan. Ilveksen on ohitettava juuri Tervarit, joka kohtaa suoraa nousua tavoittelevan TP-Kaarlen.

Ottelun Topa–Ilves FS palkitut: Leevi-Eelis Lindberg, Topa ja Akseli Tiensuu, Ilves FS.

Entiset seurakaverit Toijalan Pallon Kim Lingman (vas.) ja IlvesFS:n Jussi Nyström ennen tiukkaa Futsal-Ykkösen koitosta. Pelissä oli panoksena myös sarjan Pirkanmaan herruus. Kuva: Jukka Koskinen