Akaa-Volley on voiton päässä välieräpaikasta

KyKy-Betset yritti heikentää Petteri Tyynismaan hyökkäystä välillä myös suuntaamalla aloituksia keskipelaajalle. Tästä huolimatta Tyynismaa päätti onnistuneesti kahdeksan hänelle tarjotuista yhdeksästä mahdollisuudesta. Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volleyn taival kohti Mestaruusliigan mitalipelejä otti Alajärven maanantai-illassa jälleen askeleen eteenpäin. KyKy-Betset kaatui lukemin 0–3 (18–25, 22–25, 20–25).

Ottelun ensimmäinen erä oli Akaa-Volleyn hallinnassa heti alusta alkaen. Ainoa hetki, jolloin KyKy pääsi hieman horjuttamaan vieraiden menoa, oli RenarsPauls Jansonsin syöttövuoro tilanteessa 5–10. Kyyjärveläisten kolme perättäistä pistettä antoivat Akaa-Volleyn valmentajalle Olli Kunnarille aiheen ottaa aikalisä. Jälleen kerran 30 sekunnin tauko toi toivotun tuloksen, ja Akaa-Volley sai taas pelinsä käyntiin. Erä päättyi KyKyn torjunnan verkkovirheeseen.

Molemmat joukkueet panostivat ensimmäisessä erässä vahvaan syöttöpeliin. Se näkyi vastaanottoprosenteissa, jotka vajosivat normaalia heikommiksi: Akaa-Volley 33 ja KyKy 25. Ontuvasta vastaanotosta huolimatta akaalaiset veivät hyökkäysten tehot prosenttilukemin 52–23.

Toinen erä oli alusta lähtien tasaista vääntöä. Pisteitä tehtailtiin vuorotahtiin, kunnes erän puolivälissä Akaa-Volley hiipi kolmen pisteen etumatkalle. Isännät eivät 773-henkisen katsomon edessä lannistuneet. KyKyn ennätysyleisö kannusti omiaan niin, että joukkue sai lisäenergiaa ja tilanne oli tasan vielä lukemissa 21–21. Muutama onnistunut suoritus ratkaisuhetkillä käänsi erän akaalaisten hyväksi.

Tyynismaa korjaa epätarkat passit

Pitkälle erätauolle mentiin siten Akaa-Volleyn johtaessa ottelua 0–2. KyKy oli liiaksi hakkuri Jansonsin varassa (10/+6). Isäntien muu hyökkäyskalusto oli miinuksilla. Akaa-Volley pystyi päättämään palloja usealta paikalta. Etenkin keskipelaajien Panu Pitkäsen ja Petteri Tyynismaan onnistumiset pitää huomioida. Kun ensin mainitun tappoprosentti oli täydet 100 ja jälkimmäisen 67, KyKy ei voinut keskittyä vain laitahyökkäysten torjuntaan.

Kolmas erä lähti liikkeelle kuten ensimmäinen: Akaa-Volley johti muutamalla pisteellä. Erän puolivälissä KyKy sai jälleen lisää virtaa ja tuli hienojen puolustusten ja torjuntojen myötä tasoihin lukemiin 17–17. Enempää akaalaiset eivät enää siimaa antaneet, vaan veivät jälleen loppuerän pistein 3–8. Loppulukemat erässä siis 20–25 ja ottelussa 0–3.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Ilja Ivanov, joka sai hyvän passipelin lisäksi nautiskella peräti kuudesta hyökkäyspisteestä. Ottelun jälkeen Ivanovilta kysyttiin yhteistyöstä keskipelaaja Petteri Tyynismaan kanssa.

– Helppohan Peten kanssa on touhuta, kun se pystyy korjaamaan epätarkatkin passit hienosti.

Tyynismaa sai pelin jälkeen ottelun ratkaisijan palkinnon.

Olli Kunnari kiitteli tällä kerralla joukkueensa puolustuspelaamista.

– Hienosti pelaajat löysivät asemansa puolustuksessa. Syöttöön lähdimme pienellä riskillä. Siinä emme onnistuneet toivotulla tavalla. (Kolmeen erään 18 syöttövirhettä.) Hyökkäyksemme oli tänään pykälän verran vastustajaa tehokkaampi. Se ratkaisi tämän ottelun.

Akaa-Volley johtaa nyt tätä ottelusarjaa voitoin 2–0, ja paikka välierissä on enää yhden voiton päässä. Kyyjärveläiset saapuvat Akaa Areenalle keskiviikkona.

Matej Smidlin hyökkäyssuunnat olivat hyvin KyKy-Betsetin torjunnan tiedossa, ja torjunta oli hakkurin lyöntien edessä tiiviinä. Smidl teki kuitenkin 13 hyökkäyspistettä. Kuva: Harri Mattila