Akaa Futsal metsästää seurahistoriansa ensimmäistä runkosarjan voittoa – Hallitseva mestari ulkona pudotuspeleistä

Bob (vas.) osui kahdesti vanhaa seuraansa vastaan Jukka Kytölän estelyistä huolimatta. Kuva: Anu Kangas

Miesten Futsal-Liigan toiseksi viimeisellä kierroksella lauantaina varmistui, että sarjassa nähdään tänä keväänä uusi mestari. Viime kaudet Futsal-Liigaa hallinnut, peräti viisi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Kampuksen Dynamo kärsi kotihallissaan 2­–4 (1–2) -tappion Akaa Futsalille, mikä tarkoittaa KaDyn jäämistä pudotuspelien ulkopuolelle.

Akaa Futsalille voitto tarkoittaa sitä, että se on erittäin lähellä runkosarjan voittoa, vaikka se jopa häviäisi viimeisen ottelunsa ensi lauantaina. FC Kemi voi vielä nousta tasapisteisiin, mutta akaalaisten maaliero on selvästi parempi. Akaa Futsal on voittanut kaikki kevätkauden kymmenen peliään joulun jälkeen.

Kasper Kangas jälleen maalinteossa

Avausjakso oli odotetun tasaista ja tarkkaa peliä. Vaikka Akaa Futsal pitikin enemmän palloa hallussaan, menivät varsinaiset maalipaikat tasatahtiin. Tarkan alun jälkeen avausmaali nähtiin pelin seitsemännellä minuutilla. Akaan maalivahti Kasper Kangas eteni puolen kentän yli pallon kanssa ja tinttasi sen hurjalla kanuunalla KaDy-maalin ylänurkkaan, 0–1.

Avausmaali sai seurakseen kaksi muuta osumaa, ennen kuin pelissä lähdettiin keittämään taukokahveja. Ensin Bob osui entistä seuraansa vastaan hienolla yksilösuorituksella. KaDy kuitenkin kavensi vielä ansaitusti taukolukemiksi 1–2.

Kotijoukkue KaDy osoitti vaarallisuutensa heti toisen jakson alussa. Se iski vastahyökkäyksestä pelin tasoihin. Ottelu eteni tasaisesti 2–2-lukemissa, mutta Akaa Futsal nosti vähitellen tempoaan ja sai KaDyn täysin puolustuskannalle. Palkinto tuli ajassa 27.54, kun Juhana Jyrkiäinen nappasi huikean syötönkatkon ja ampui itse pallon varmasti kotijoukkueen verkkoon.

KaDy yritti viritellä loppukiriä, mutta tuloksetta. Viime vuodet Suomi-futsalia hallinnut jyväskyläläisjoukkue jäi tylysti kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle, kun Bob namutteli vielä päätösminuuteilla 2–4-loppulukemat KaDyn kovasta yrityksestä huolimatta.

Runkosarja huipentuu ensi lauantaina

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabe oli tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen ja KaDyn tarjoaamaan haasteeseen.

– Oli jälleen todella vaikea peli KaDya vastaan, kuten syyskaudellakin. Kontrolloimme peliä kohtalaisen hyvin, mutta vastahyökkäyksillä ja lentävällä maalivahdilla pelatessaan he saivat meidät vaikeuksiin. Futsalissa virheet ratkaisevat, ja lopulta hyödynsimme paremmin heidän virheensä kuin päinvastoin. Tällainen haastava peli valmistaa hyvin meitä kevättä varten, De San Bernabe kertoi.

Liigan runkosarja pelataan loppuun ensi lauantaina. Akaa Futsal metsästää puuttuvaa sinettiä seurahistorian ensimmäiselle runkosarjan voitolle kotihallissa Akaa Areenalla Turun Pallokerhoa vastaan. Pudotuspelit käynnistyvät pääsiäisenä.

Tero Intala (oik.) ja Akaa väänsivät voiton Jyväskylästä. Bene Filppu seuraa vain katseella. Kuva: Anu Kangas