Tornion Palloveikot taipui Akaa Areenalla – Akaa Futsal jatkaa sarjakärkenä

Jovan Stankovic saalisti lauantaina maalin ja kolme syöttöpistettä. Kuva: Tuukka Nyström

Miesten Futsal-Liigassa Akaa Futsal pelasi runkosarjan kolmanneksi viimeisen pelinsä, kun se sai kotihalliinsa Akaa Areenaan vieraaksi Tornion Palloveikot. Pudotuspelipaikkaa tavoitteleva ToPV ei kyennyt lähellekään yllätystä, vaan Akaa voitti ottelun selvin lukemin 11–3 (7–0).

Akaa Areenalla nähtiin jälleen hieno yleisömäärä, kun maalijuhlia seurasi 326 katsojaa. Voiton myötä Akaa jatkaa sarjakärjessä. Runkosarjan voitto on käytännössä enää yhden voiton päässä.

Ottelu tarjosi komeita maaleja

Lauantain ottelu tarjosi runsaslukuiselle yleisölle vauhdin ja vaarallisten tilanteiden lisäksi tukun komeita maaleja. Heti alusta asti melko dominoiden kenttäpeliä hallinnut Akaa Futsal ehti peräti seitsemän kertaa maalintekoon jo ennen taukovihellystä. Toisella jaksolla myös vierasjoukkue pääsi maalien makuun, mutta se oli tänään torniolaisille laiha lohtu.

Akaa Futsalin tehokkaimpana häärivät lauantaina neljän tehopisteen miehet Jere Intala (3+1) ja Jovan Stankovic (1+3). Juhana Jyrkiäinen osui kahdesti tolppien väliin. Yhden maalin miehiä olivat Bob (1+2), Justus Kunnas (1+2), Tero Intala (1+1), Dusan Milojevic sekä Aleksi Pirttijoki.

Akaa Futsal ei antanut Tornion yllättää. Kuvassa Bob lähellä maalintekoa. Kuva: Tuukka Nyström

Tehoja löytyi siis jälleen kerran laajalla rintamalla. Päävalmentaja Alejandro De San Bernabe peluuttikin miehistöään tietoisesti hyvin tasaisesti.

– Aina ei ole tietenkään yksittäisen ottelun kannalta optimaalista pelata laajalla ringillä. Haluan kuitenkin, että kaikki pelaajat ovat iskussa, kun pudotuspelit käynnistyvät. Keväällä tarvitsemme kaikkia pelaajia, Bernabe pohti.

Perinteiseen tapaan päävalmentaja näki joukkueensa otteissa murskavoiton jälkeenkin paljon parantamisen varaa.

– Peli oli tänään hallussamme alusta asti, ja kolme pistettä on tietysti kaikkein tärkeintä. Teimme molemmilla jaksoilla aika paljon myös yksittäisiä virheitä, Bernabe sanoi.

Päävalmentajan mukaan joukkue yrittää jälleen ottaa ottelusta opiksi jatkoa ajatellen.

– Saimme myös mahdollisesti hyvää oppia tulevasta puolivälierävastustajasta, mikäli ToPV tulee vastaan pudotuspelien avauskierroksella.

Voiton myötä Akaa Futsal jatkaa siis sarjan kärjessä, kun pelaamatta on enää kaksi ottelua ennen pääsiäisenä alkavia pudotuspelejä. Runkosarjan mahdolliseen voittoon tarvitaan vielä kuitenkin sarjapisteitä, johon ensimmäinen mahdollisuus aukeaa heti ensi lauantaina. Silloin leijonapaidat matkustavat Jyväskylään Kampuksen Dynamon vieraaksi.

Viime vuosina Futsal-Liigaa hallinnut KaDy on sarjassa yhdeksäntenä. Pudotuspelihaaveidensa ylläpitämiseksi sen on pakko voittaa lauantaina kotihallissaan.