Toijalan Pallon futsalmiehet ottivat tärkeän voiton Oulun Tervareista

Ukrainalainen 23-vuotias Yurii Babenko sai torjuntavastuuta Topan 6–2-voitossa Oulun Tervareista. Ulottuva maalivahti torjui muun muassa kymmenen metrin vapaapotkun. Kuva: Jukka Koskinen

Hyvin latautunut Toijalan Pallo -49:n miesten futsaljoukkue otti tärkeän voiton viikonloppuna Futsal-Ykkösessä. Topa sai vastaansa lauantaina 24. helmikuuta Toijalan monitoimihallilla Oulun Tervarit, joka joutui taipumaan kotijoukkueen vahvan esityksen edessä. Lukemat olivat Topalle 6–2 (5–0). Pelien vähetessä lopputuloksen merkitys korostuu ainakin sarjataulukon ylä- sekä alapäässä.

Lauantaina kotijoukkue naulasi avausjaksolla taululle kovat 5–0-lukemat, joita se tiiviisti puolusti toisella jaksolla. Neljän minuutin kohdalla nähtiin avausmaali. LeeviEelis Lindberg antoi kulmapotkun takaviistoon, josta Juho Pirttijoki tulitti aivan yläkulmaan. Topan toinen maali tuli kolme minuuttia myöhemmin, kun Jesse Järvi jatkoi Akseli Sormusen syötön verkkoon. Mitä pidemmälle jaksoa mentiin, sitä vahvemmin oli Topa parketin hallitsija. Seuraavalla kahdella osumallaan Jesse Järvi varmisti jakson hattutemppunsa. Janne Hevonoja tyylitteli läpiajosta kolme minuuttia ennen summeria taukonumerot.

Tervarit eivät olleet ihan aseettomia, mutta kotijoukkueen tiiviin alakerran murtaminen jäi kuitenkin haaveeksi.

Selvä tappiotilanne ei näkynyt oululaisten otteissa toisella jaksolla. Vieraiden avausmaali tuli kolmessa minuutissa, ja ote siirtyi muutenkin hienokseltaan heille. Topa ei niinkään ruvennut varmistelemaan, vaan vieraiden aktiivisuus tasoitti tapahtumia. Vahvan pelin pelanneen Jesse Järven piti kuitenkin aika ajoin muistuttaa asenteen tärkeydestä joukkueelle. Maaliero muuttuikin taas viiden maalin etumatkaksi, kun Leevi-Eelis Lindberg maalasi ajassa 35.15. Lopulta vasta ajassa 39.33 saivat Tervarit toisen maalinsa.

Lauantain palkitut pelaajat olivat Topan Jesse Järvi ja Tervareiden Heikki Halmet.

Topalta palkittiin Jesse Järvi (vas.) ja Tervareilta Heikki Halmet. Kuva: Juha Pietikäinen

Sarjakakkonen vastassa Monarilla

Lauantain voitto oli ehdottoman tärkeä ja ansaittu punamustille, joka säilytti sarjassa kahdeksannen sijan. Sarjassa vähiten maaleja tehneiden Tervareiden alakuloinen etelän kiertue jatkui sunnuntaina Espoossa. EBK/FS löylytti oululaisia 9–2. Akaalaisten kannalta tärkeää oli myös FC Kiiston selvä voitto Jämsänkosken Ilveksestä.

Toijalan Pallo on sarjassa kahdeksantena 22 pisteellä, Tervarit yhdeksäntenä 19 pisteellä, JIlves kymmenentenä 13 pisteellä, EBK/FS yhdentenätoista 9 pisteellä ja FC Sport sijalla kaksitoista 6 pisteellä. Topa on pelannut 19 ottelua, Tervarit ja Ilves 18 ottelua, EBK/FS 17 ottelua ja FC Sport 19 ottelua. Sarjassa pelataan 22 kierrosta. Kolme viimeistä putoaa kakkoseen.

Topan sarja jatkuu kotiottelulla lauantaina 2. maaliskuuta, jolloin vastaan tulee sarjakakkonen KF Kosova. Peli Toijalan monitoimihallilla alkaa kello 15.