Akaa Futsal voittoon Jyväskylässä – Liikunnan Riemu voitettiin rutiinilla

Jere Intala iski kolme maalia Jyväskylässä. Kuva Kirsi Nummela.

Miesten Futsal-Liiga jatkui lauantaina, kun Akaa Futsal lähti Keski-Suomen reissulle. Jyväskylässä Liikunnan Riemu toimi isäntänä, kun Akaa oli tyly vieras ja vei sarjapisteet Pirkanmaalle lukemin 2–5 (1–4).

Lauantain voitto tuli lopulta varsin rutiininomaisella esityksellä. Mitään säkenöintiä ei tällä kertaa nähty, mutta joukkue tuntuu tällä hetkellä aina löytävän uusia keinoja voittamiseen. Tällä kertaa suurimmaksi sankariksi nousi Jere Intala, joka osui kolme kertaa vanhassa kotihallissaan.

Intalan maaleista kaksi tuli jo ottelun avausminuuteilla. Ne olivat vierasjoukkueelle tärkeitä, sillä Riemu tuli peliin vahvasti. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kotijoukkue oli aktiivisempi ja pääsi hyökkäämään enemmän. Akaan puolustuspeli viimeisenä lukkonaan maalivahti Kasper Kangas oli kuitenkin tänään erinomaisen taistelevaa ja riittävän tiivistä. Jaksolle päästiin lopulta selvässä 1–4-johdossa, kun Pedro osui näyttävän kuvion jälkeen, ja Kangas laukoi kaukaa Riemu-puolustajan kautta pallon verkkoon.

Bob saalisti kaksi tehopistettä Riemu-pelaajien puristuksessa. Kuva Kirsi Nummela.

Riemu osui molemmilla jaksoilla kertaalleen. Toisen jakson 2–4-kavennus herätti kotiyleisön toiveita loppukiristä, mutta sitä ei lopulta nähty. Akaa puolusti hyvin loppuun asti, ja pääsi vielä kertaalleen tulostaululle. Kasper Kangas heitti pitkän avauksen, jonka Jere Intala kävi nikkaamassa päällään verkkoon ja näin loppulukemiksi 2–5 (1–4).

Maalivahti Kasper Kangas laukoi maalin ja nappasi myös yhden syöttöpisteen. Kuva Kirsi Nummela.

Vaarallinen kotijoukkue

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabe tunnusti kotijoukkueen vaarallisuuden.

– Tehokas alku auttoi onneksi meitä tänään. Riemu on varsinkin kotikentällään vahva taistelemaan, ja he saivat meidät kyllä epämukavuusalueelle moneen otteeseen. Emme päässeet kontrolloimaan kenttäpeliä, kuten haluaisimme, mutta kolme tärkeää sarjapistettä vieraskentällä antaa hyvät jatkoasetelmat, Bernabe tuumi ottelun jälkeen.

Voiton myötä Akaa Futsal jatkaa edelleen sarjakärjessä, kun sillä on vielä viisi peliä pelaamatta. Voittoja tarvitaan kuitenkin myös tulevista otteluista. Seuraava mahdollisuus on tulevana lauantaina, jolloin joukkue matkustaa Tampereelle. Kauppi Sports Centerissä Vehmaisten Urheilijat isännöi silloin leijonapaitoja.