Toijalan Pallon naisjoukkue sijoittui futsalissa viidenneksi

Toijalan Pallo -49:n naisjoukkueen kausi 2023–24 futsalin kolmosessa sujui hyvin. Joukkue sijoittui yhdeksän joukkueen lohkossa viidenneksi. Kuva on Rauman turnauksesta 20. tammikuuta. Kuva: Jarmo Nuora.

Suomen Palloliiton läntisen alueen futsalin naisten kolmosen lohko A saatiin päätökseen sunnuntaina 11. helmikuuta. Lohkossa pelannut Toijalan Pallo -49:n joukkue venyi yhdeksän joukkueen lohkossa viidenneksi. Turnausmuotoisessa sarjassa joukkueet kohtasivat kerran toisensa. Joukkuetta kohden pelejä tuli siis kahdeksan.

Milla Jokinen ja Ella Järvinen tekivät eniten maaleja

Topa pelasi päätösturnauksensa lauantaina 10. helmikuuta Toijalan monitoimihallilla, ja hyvin pelasikin. Punamustat saivat kahteen peliin vastaansa taulukossa ylempänä olevat joukkueet. Hieno venyminen kotiparketilla toi voiton ja tasapelin.

Päivän avausvastustaja Salon Pallo oli vaikeuksissa heti avausjaksolla. Ensin reilun viiden minuutin kohdalla Topan maalivahti Kaisla Korhonen ampui puolikentästä ylänurkkaan. Topan 2–0-taukojohtoon varmalla sijoituksellaan vei Hanna Heikkilä.

Toista jaksoa ehti kulua vain 17 sekuntia, kun salolaiset kavensivat. Jakso oli ohittanut puolivälin, kun EllaMaaria Stenberg sijoitti takatolpalta 3–1:een. Topa-kapteeni Milla Jokinen laukoi johtolukemiksi jo 4–1. SalPan kavennus tuli vasta 45 sekuntia ennen päätössummeria. Loppunumerot olivat Topalle siis 4–2.

Raisio Futis 2 tuli vastaan toisessa ottelussa. Joukkueella oli ennen lauantaita kasassa kolme voittoa ja kolme tasapeliä. Topa vei kuitenkin avausjakson Sofia Salmen ajassa 9.12 tekemällä maalilla. Raisiolaisten tahtiin mentiin toisella jaksolla, jonka puolivälissä he johtivatkin 2–1. Ottelun viimeisen maalin teki kuitenkin Topa. Milla Jokinen kaadettiin rankkarialueella, josta pallo vietiin kuuden metrin rankkaripisteelle. Ella Järvinen laukoi pallon ylänurkkaan, ja näin lopputulos oli 2–2.

Kauden edetessä akaalaiset paransivat esitystään, ja esimerkiksi nelonen SalPa jäi vain pisteen päähän.

Topan maalintekijät kaudella olivat Milla Jokinen 4, Ella Järvinen 4, Ella-Maaria Stenberg 3, Hanna Heikkilä 2, Jenna Hurtig 1, Kaisla Korhonen 1, Aava Niemi 1, Sofia Salmi 1.