Akaa Futsal jatkaa sarjakärjessä – Alastaro kaatui ennätysyleisön edessä

Bob saalisti tehopisteet 2+2 ja johti Akaa Futsalin näytöstä. Kuva: Tuukka Nyström

Miesten Futsal-Liigan runkosarjan kärkipaikkoja tavoitteleva Akaa Futsal jatkoi lauantaina voittoputkeaan kotihallissa. Alastaron Urheilijat kaatui selvästi lukemin 7–1 (3–0), ja näin Akaa jatkaa sarjataulukon ykköspaikalla, kun sillä on vielä viisi ottelua pelaamatta.

Lauantai-iltapäivän ottelua seurasi paikan päällä 441 katsojaa. Se on Akaa Futsalin seurahistorian suurin lukema. Aikaisempi ennätys oli keväältä 2019, jolloin joukkue pelasi edellisen kerran sarjan finaaleissa. Silloin Iittalassa pelattua kotifinaalia seurasi 434 katsojaa.

Lauantain peli lähti kotijoukkueen osalta vauhdikkaasti käyntiin. Jo avausminuutilla Akaa osui ensimmäisen kerran, kun Bob hyödynsi vierasjoukkueen virheen ja laukoi pallon varmasti maaliin.

Suvereenisti pallonhallintaa itsellään pitänyt Akaa osui avausjaksolla tolppien lisäksi kahdesti myös tolppien väliin. Jere Intala iski lukemiksi 2–0, ja kolmen maalin karkumatkalle kotijoukkueen vei Aleksi Pirttijoki hurjalla ylänurkkavedollaan.

Toisen jakson alussa AU:lla oli oma etsikkoaikansa. Se kavensi rangaistuspotkusta lukemiksi 3–1, eikä lisäkavennuskaan ollut kaukana. Pyristelyt katkaisi kuitenkin Jovan Stankovic, joka laukoi 4–1-maalin ajassa 23.43. Sen jälkeen voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä, ja lopulta Akaa tyylitteli hienoon 7–1-voittoon. Maalinteossa onnistuivat myös Tuomas Pulkkinen ja Pedro. Ottelun viimeisen maalin iski tehopisteet 2+2 kerännyt Bob.

Jovan Stankovic saavutti 200 liigaottelun rajapyykin. Hänet palkittiin lauantaina ennen pelin alkua. Kuva: Tuukka Nyström

Kehityskohteita löytyy edelleen

Akaa Futsalin peliesitys Alastaroa vastaan oli kauttaaltaan vakuuttava. Joukkue peluutti kaikkia kymmentä mukana ollut kenttäpelaajaa, ja myös tehopisteet jakautuivat ilahduttavan laajalle ryhmälle. Maalinsuulla sekä Kasper Kangas että Juho Laine ehtivät torjuntatöihin ottelun aikana.

Kotijoukkueen espanjalaisvalmentaja Alejandro De San Bernabe löysi kehityskohteita murskavoitosta huolimatta.

– Ottelu oli temmoltaan melko hidas. Haluaisimme pelata nopeammin varsinkin kotikentällä. Myös hyökkäyspeliin ja maalintekoon etsimme vielä hiukan uusia konsteja, vaikka tänään seitsemän maalia tehtiinkin. Tärkeät kolme pistettä kuitenkin, ja jälleen ollaan viikkoa viisaampia kevättä kohden mennessä.

Akaa Futsal jatkaa siis voiton myötä sarjan piikkipaikalla. Seuraavan haasteen esittää hienoa kautta pelaava ja sarjassa kuudentena oleva Liikunnan Riemu, joka isännöi leijonapaitoja ensi lauantaina Jyväskylässä. Odotuksissa on huomattavasti vauhdikkaampi ja vaikeampi ottelu – Jyväskylästä ei ole koskaan helppoa hakea sarjapisteitä.

Justus Kunnas ajautui pelin tiimellyksessä kontaktiin yleisön kanssa. Kuva: Tuukka Nyström
Akaa Areenalla nähtiin Akaa Futsalin historian suurin yleisömäärä, 441 katsojaa. Kuva: Tuukka Nyström