Akaa Futsal kokeilee toisen yläkatsomon avaamista lauantain ilmaisottelussa – Seuran puheenjohtaja Tero Kivistö kertoo hallin haasteista

Akaa Areenalla on ollut täyttä tällä kaudella. Kuva: Tuukka Nyström

Akaa Areenalla riittää tulevana lauantaina tuplasti jännitettävää. Ensin alkuiltapäivästä kello 14 Akaa Futsal saa vastaansa Alastaron Urheilijat, ja iltaottelussa kello 18.30 Akaa-Volley puolestaan kohtaa Kokkolan Tiikerit. Molemmat akaalaisjoukkueet taistelevat täysillä runkosarjan voitosta loppukauden ajan.

Akaa Futsalin ottelut ovat vetäneet tällä kaudella mukavasti väkeä Akaa Areenalle. Jo kahdessa ottelussa yleisöä on ollut yli 400, mikä on tehnyt katsomosta jo melkoisen tiiviin. Tulevan lauantain ottelussa seura kokeilee ensimmäistä kertaa juoksusuoralle aukeavan lisäkatsomon avaamista ottelussa, johon on poikkeuksellisesti kaikille katsojille ilmainen sisäänpääsy.

Akaa Areenan katsomoista on riittänyt paljon puhetta. Akaa Futsalin puheenjohtajan Tero Kivistön mukaan hallin kiinteät katsomot eivät ole täysin optimaaliset futsalin kannalta.

– On toisaalta tietysti vain positiivinen ongelma, että mekin joudumme jo miettimään lisäkatsomoiden avaamista, kun kevään tärkeimmät pelit lähestyvät. Se tuo myös väistämättä omat haasteensa tapahtumiin, kun oheismyyntiin tarvittava tilat pienenevät entisestään, Kivistö kertoo.

Akaa Futsal jahtaa runkosarjan voittoa

Miesten Futsal-Liigaa on pelaamatta vielä kuusi ottelua. Akaa Futsal on sarjan kärjessä, kolme pistettä edellä Vieska Futsalia sekä FC Kemiä. Runkosarjan voitto on tärkeä, sillä se takaisi kotiedun kaikille kevään pudotuspelikierroksille.

– Varmasti joukkue lähtee voittamaan jokaista peliä, ja olisi toki hienoa, jos ensimmäistä kertaa saadaan runkosarjan voitto Akaaseen. Toisaalta kaikista tärkeintä on, että pudotuspeleissä peli sujuu, pelataan sitten kotona tai vieraskentällä, Kivistö jatkaa.

Tulevan lauantain ottelussa vastaan asettuu Alastaron Urheilijat. Vierailija on sarjassa toiseksi viimeisenä, joten se taistelee kovasti sarjapaikkansa puolesta. Jaossa on siis tärkeät pisteet molemmille joukkueille. Akaa Areenalle on futsalotteluun kello 14 ilmainen sisäänpääsy.

Jere Intala ja Akaa Futsal vetävät hyvin väkeä Akaa Areenalle. Kuva: Tuukka Nyström