Miten valita paras käyttölaina? – Kilpailuttamisen ABC

Käyttölaina voi auttaa sinua toteuttamaan unelmiasi, oli kyseessä sitten lomamatka, remontti tai vaikkapa uuden harrastuksen aloittaminen. Käyttölaina on vakuudeton laina, jota haetaan netistä. Koko summa voidaan siirtää kerralla tilillesi tai voit hakea käyttölainan kätevänä joustavana luottona, jota saat nostaa tilillesi useissa erissä.

Markkinoilla on paljon erilaisia luottoja. Miten valita paras käyttölaina, joka palvelee sinun tarpeitasi? Kilpailuttaminen voi olla avain siihen, että löydät juuri sellaisen käyttölainan, joka sopii sinulle ja jolla voit toteuttaa haaveitasi ilman liian suurta taloudellista taakkaa.

Miksi käyttölaina kannattaa kilpailuttaa?

Lainaehdoissa ja koroissa voi olla merkittäviä eroja eri rahoituslaitosten välillä. On järkevää tutustua erilaisiin lainavaihtoehtoihin ja valita niistä edullisin. Kilpailuttamalla voit säästää suuria summia lainan korkomenoissa ja kuluissa.

Kilpailuttamalla voit saada paremman käsityksen siitä, millaisia lainoja eri rahoituslaitokset voivat sinulle tarjota. Voit saada monta lainatarjousta, jolloin pääset tutustumaan eri lainojen korkoihin ja muihin ehtoihin.

Lainavertailun tekeminen onnistuu helposti Nordic Bankin kautta. Yhdellä ilmaisella lainahakemuksella voit saada lukuisia tarjouksia. Palvelussamme kilpailutat luotot 500 eurosta aina 60 000 euroon asti. Laina-aika on 1–15 vuotta.

Kuluttajalle myönnetyn luoton korko voi olla mitä tahansa noin 4,5–20 %:n väliltä. Siksi vertailu kannattaa. Lisäksi lainasta maksetaan kuluja, joiden määrä vaihtelee. Lainan hinta riippuu esimerkiksi lainan koosta, maksuajasta sekä hakijan yksilöllisestä taloudellisesta tilanteesta.

Kilpailutuksessa mukana sekä kotimaisia että ulkomaisia rahoituslaitoksia

‌Kun kilpailutat käyttölainan Nordic Bankin kautta, sinulla on mahdollisuus saada lainatarjouksia sekä kotimaisilta että ulkomaisilta lainanantajilta. Näin voit saada vaihtoehdoiksi mukavan valikoiman erilaisia lainaratkaisuja.

Monet kotimaiset rahoituslaitokset ovat tunnettuja toimijoita, jotka tarjoavat luotettavia lainaratkaisuja. Ne voivat tarjota kilpailukykyisiä korkoja ja suomalaiseen elämäntapaan sopivia lainoja. Toisaalta ulkomaiset rahoituslaitokset voivat avata uusia mahdollisuuksia. Niiltä voit saada lainatarjouksia, jotka ovat edullisempia kuin kotimaisten luotonmyöntäjien tarjonta ja saattavat olla juuri sellainen ratkaisu, joka vastaa hyvin tarpeitasi.

Nordic Bank tekee yhteistyötä vain luotettavien tahojen kanssa. Suomessa toimivien ulkomaisten pankkien ja muiden luotonmyöntäjien pitää noudattaa maamme lakeja. Lainan hakeminen tällaisilta toimijoilta on yhtä turvallista kuin lainan hakeminen suomalaiselta luotonmyöntäjältä.

Näin kilpailutat käyttölainan‌

Kilpailuttaminen voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta ei oikeastaan ole sitä. Näillä selkeillä ohjeilla onnistut käyttölainan kilpailuttamisessa:

  1. Selvitä lainantarve: Ennen kuin haet lainaa, määrittele selkeästi, kuinka ison lainasumman tarvitset. Mieti myös lainan maksuaikaa. Valitse aika, jolla kuukausierästä tulee sopiva.
  1. Täytä lainahakemus: Lainahakemuksen tekeminen Nordic Bankin kautta on ilmaista. Täytä hakemus huolellisesti.
  1. Vertaile lainatarjouksia: Nordic Bank toimittaa hakemuksesi noin 30 eri rahoituslaitokselle, joten voit saada lukuisia tarjouksia. Keskity vertailussa erityisesti korkoon, kuluihin ja todelliseen vuosikorkoon.
  1. Valitse paras tarjous: Valitse tarjouksista se, joka sopii taloudelliseen tilanteesi parhaiten.

Voit saada rahat tilillesi parhaassa tapauksessa jo yhden arkipäivän kuluessa. Rahoja ei siirretä yöaikaan eikä viikonloppuisin. Lainan voi kilpailuttaa kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on vakaat tulot ja puhtaat luottotiedot. Hakemuksen tekeminen ei sido eikä velvoita hakijaa mihinkään.

Miten valitaan paras lainatarjous?

Parhaan lainatarjouksen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti seuraaviin asioihin:

Korko

Yksi tärkeimmistä lainan hintaan vaikuttavista tekijöistä on tietenkin korkoprosentti. Valitse laina, jossa on mahdollisimman edullinen korko. Tarkista myös, onko se kiinteä vai vaihtuva.

Muut kulut

Yleensä lainassa on lisäksi kuluja, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksut tai jokin muut palvelumaksut. Nämä kulut voivat vaikuttaa kustannuksiin merkittävästi.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko kertoo lainan todelliset kustannukset korkoineen ja kuluineen. Todellinen vuosikorko on kätevä työkalu lainojen vertailussa.

Maksuaika

Laina-aika vaikuttaa kuukausierän kokoon ja luoton kokonaiskustannuksiin. Valitse maksuaika, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi. Kuukausierien pitäisi olla sopivan kokoisia, jotta ne eivät aiheuta liikaa taloudellista rasitetta sinulle.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?