MAINOS

Auton pesun perusohjeet: mitä tulee tietää?

Kuten useimmat kuljettajat, haluat varmasti, että autosi näyttää ja tuntuu siistiltä. Mutta kun se likaantuu, sen puhdistaminen ei ole helppo tehtävä. Onneksi auton pesu voi palauttaa ajoneuvon alkuperäiseen tai lähes uudenveroiseen kuntoon sisältä ja ulkoa kattavalla puhdistusprosessilla.

Peseminen poistaa hiekan, suolan ja muut aineet, jotka voivat vaurioittaa maalattuja ja paljaita metallipintoja sekä mattoja. Vaikka auton sisätilojen puhdistus auttaa pitämään sen siistinä, se ei välttämättä poista syvälle pinttyneitä likatahroja. Siksi on tärkeää pestä koko auto säännöllisesti pitääksesi sen puhtaana ja hyvässä kunnossa.

Auton peseminen vaatii oikeaa tekniikkaa ja tuotteita, jotta se saadaan puhdistettua tehokkaasti ja turvallisesti. 

Auton peseminen – tarvittavat toimenpiteet

Perusteellinen auton pesu on monivaiheinen prosessi, joka sisältää ulkopuolen puhdistuksen ja kiillotuksen sekä sisätilojen perusteellisen siivouksen. 

Alla olemme jakaneet huomionarvoisia asioita auton pesuun liittyen. Voit hankkia kaikki tarvittavat varusteet auton pesuun osoitteesta Trodo.fi.

Pese ja kuivaa auto huolellisesti

Ennen kuin aloitat auton pesun, on tärkeää huuhdella se perusteellisesti. Poista irtoava lika ja puhdista sitten kaikki ulkopinnat hellävaraisesti lämpimällä vedellä ja autonpesuaineella. Lopuksi huuhtele auto huolellisesti ja kuivaa se mikrokuituliinalla.

Auton pesu on tärkeää monesta syystä: esimerkiksi jarrulevyt on tärkeää pitää puhtaana liasta ja suolasta.

Tee oikeita valintoja pesuaineiden käytössä

Autonpesuun tarvitaan monia erilaisia tuotteita, kuten pesuainetta, renkaiden pesuainetta, suihkeita ja vahoja. Jotta saat parhaan lopputuloksen, noudata tarkasti pakkauksissa olevia ohjeita. 

Käytä tehokkaita työkaluja

Monissa prosesseissa, kuten lasipintojen pesemisessä ja auton vanteiden kiillottamisessa, tarvitaan oikeita työkaluja. Vaikka voi tuntua houkuttelevalta käyttää mitä tahansa käsillä olevaa, väärät työkalut voivat aiheuttaa vahinkoa.

Jos olet esimerkiksi käyttänyt mikrokuituliinaa vanteiden pyyhkimiseen ja siihen on tarttunut hiekkaa, voit naarmuttaa maalipintaa, jos käytät samaa liinaa auton kuivaamiseen.

Suojaa autosi sisustaa

Kun olet perusteellisesti puhdistanut ja pessyt auton sisustuksen, on tärkeää suojata sen pinnat tulevien tahrojen ja likaantumisen varalta. Voit käyttää esimerkiksi nahan suoja-ainetta tai kangaspinnoitetta, jotka estävät likaa tarttumasta pintaan, helpottaen samalla autosi puhdistusta jatkossa. 

Auton pesu – tärkeitä asioita, joita kannattaa välttää

Vaikka jotkut autojen pesurutiinit voivat vaikuttaa vähäpätöisiltä, on tärkeää muistaa, että vääränlaisten tuotteiden käyttäminen tai vaiheiden ohittaminen voi itse asiassa vahingoittaa auton pintaa. 

Vältä kotitalouspuhdistusaineiden käyttöä

Usein ajatellaan, että kodin puhdistusaineet sopivat myös auton pesuun. Valitettavasti tämä ei useinkaan pidä paikkaansa. Esimerkiksi tiskiaineen jättämät saippuajäämät ovat hankalia poistaa auton maalipinnasta ja ikkunoista. 

Osta sopivat auton pesuun tarkoitetut tuotteet osoitteesta Trodo.fi. Voit myös etsiä edullisia Black Friday tarjouksia.

Vältä liiallista hankaavien tuotteiden käyttöä

Auton kiillottaminen voi auttaa peittämään naarmuja, mutta liiallinen kiillottaminen voi vahingoittaa maalipintaa ja tehdä siitä samean. Sama pätee myös puhdistusvahoihin. Muista välttää kovien imurin osien käyttämistä muovi- tai maalipintojen puhdistamiseen auton sisällä, sillä ne voivat aiheuttaa naarmuja.

Älä jätä huomiotta perusvaiheita

Kun aloitat autosi pesun ja huomaat, että se on vain hieman pölyinen, voi olla houkuttelevaa jättää vesipesu väliin. Mutta muista, että pöly voi todellakin vaikuttaa autosi ulkonäköön, joko näkyvinä raitoina tai vesitahroina. 

Älä pese huonolla säällä

Parasta on pestä auto lämpimässä ja suojaisassa paikassa, joka tarjoaa sopivan lämpötilan (15-25 °C). Näin vältytään tuulen ja auringon haitallisilta vaikutuksilta. Tuuli saattaa levittää pölyä ja likaa juuri pestyille pinnoille, kun taas kova auringonpaiste voi polttaa käytetyt pesuaineet ja vahat maaliin jättäen kohtia, joita on vaikea puhdistaa.

MAINOS