Katso kuvat: Jäärata-SM käynnistyi luistavasti Toijalan satamassa – Akaan Toni Lähteenmäki hyvin mukana V1600-luokan mitalitaistossa

Lauantaina lumi pöllysi radalla jonkin verran ja se aiheutti lisähaasteita kisaajille. Kuva: Pekka Mustonen

Toijalan satamassa kisattiin viime viikonloppuna jääradan SM-sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua. Vaikka kisojen osallistujamäärä jäi hieman pettymykseksi, paikallisten kuskien taidonnäytteet eivät olleet sitä. Akaan Moottorimiesten Toni Lähteenmäki sijoittui V1600-luokassa lauantaina 6. sijalle ja sunnuntaina 3. sijalle. Lauantaina tähän luokkaan osallistui 17 kilpailijaa ja sunnuntaina 16 kisaajaa.

Viikonvaihteen sijoitukset varmistavat, että Lähteenmäki on hyvin mukana mitalitaistossa ollen nyt sarjan SM-pisteissä neljäntenä. Hän ajoi lauantaina myös Legends-luokassa ollen siinä 9. sijalla, kun osallistujia oli kaikkiaan 13.

Valkeakosken-Toijalan seudun urheiluautoilijoiden (VaToSUa) Harri Mattila ajoi ensimmäistä kertaa Legends-luokassa ja sijoittui lauantaina 8. sijalle ja sunnuntaina 6. sijalle. Osallistujia oli lauantaina 13 ja sunnuntaina 12.

Harri Mattila (VaToSUa) ajoi ensimmäistä kertaa Legends-luokassa ja sijoittui lauantaina 8.sijalle ja sunnuntaina 6. sijalle. Osallistujia oli lauantaina 13 ja sunnuntaina 12. Kuva: Pekka Mustonen

Akaan Moottorimiesten Sami Naukkarinen sijoittui Crosskart Xtrem -luokassa lauantaina 3. sijalle ja sunnuntaina 2. sijalle. Osallistujia tässä luokassa oli lauantaina viisi ja sunnuntaina neljä. Kisa oli Naukkariselle ensimmäinen kisa nelipyöräisellä moottoriajoneuvolla.

Erik Seppänen kisasi V1600-luokassa lauantaina yltäen 13. sijalle. Kisassa oli lauantaina mukana 17 osallistujaa. Sunnuntaina järjestetyssä saman luokan osakilpailussa Seppänen oli 11. sijalla, kun kisassa oli mukana 16 osallistujaa.

Akaan Moottorimiehet saivat paljon kiitoksia järjestelyistä ja radan kunnosta. Kisojen osallistujamäärä jäi tänä vuonna kuitenkin hieman vaisuksi. Kilpailijat itse arvelivat paikan päällä, että ehkä osa kuskeista on tällä hetkellä vain väsynyt kiertämään.

Akaan Moottorimiesten Toni Lähteenmäki sijoittui V1600-luokassa lauantaina 6.sijalle ja sunnuntaina 3. sijalle. Kuva: Pekka Mustonen

Startit harmittivat Lähteenmäkeä

Toni Lähteenmäki harmitteli hieman huonoja starttejaan viikonvaihteessa, mutta oli kuitenkin tyytyväinen varsinkin sunnuntain finaaliin.

– Vähän oli tosiaan huonoja startteja ja lauantaina oli sen verran lumipöllyä, että ohittaminen oli hankalampaa. Sunnuntaina finaalissa lähtö onnistui kohtuullisen hyvin. Sunnuntaina keli ja rata oli myös optimaalinen, ei lumi enää pölissyt. Toisaalta myöskään vesi ei noussut radalle. Iso kiitos siis järjestäjille hyvästä radasta, Lähteenmäki totesi.

Legends-luokassa ensimmäistä kertaa ajanut Harri Mattila oli tosi tyytyväinen viikonvaihteeseen:

– Älyttömän hyvin onnistunut ensimmäinen kisa Legends-luokassa. Ehdin ajaa kyseisellä autolla vain kolme kertaa ennen kilpailua. Lähdin kisaan ”tulee mitä tulee -asenteella”, viikon varoitusajalla. Kesällä mennään sitten sorasarjaan ajamaan samalla autolla, hän totesi.

Toijalan Satamaan tuli iso joukko autourheilun ystäviä seuraamaan kaksipäiväistä kisaa. Kuva: Pekka Mustonen
Menoa ja meininkiä – jääradan SM-sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua tarjosivat paljon nähtävää. Kuva Pekka Mustonen
Noormarkun Urheiluautoilijoiden Ville Viitasen (72) ja Jalasjärven Moottorikerhon Ari-Pekka Niemen (74) ajokit varikolla kisan jälkeen. Kuva: Pekka Mustonen
Valkeakosken-Toijalan seudun urheiluautoilijoiden Harri Mattila (kesk.) ajoi ensimmäistä kertaa Legends-luokassa ja ihan mallikkaasti. Myös Mattila itse oli tyytyväinen lopputulokseen. Kuva: Pekka Mustonen
Iikka Anttila Lakeuden Urheiluautoilijoista (1) kaasutteli ykköseksi Super Saloon erikoisnastat -luokassa. Kuva: Pekka Mustonen
Yleisöä riitti hyvin Toijalan satamaan molempina kisapäivinä. Kuva: Pekka Mustonen