Aino Vaittiselle hopeaa liikkuvan maalin putoavien taulujen SM-kilpailuissa sunnuntaina

Ida Heikkilä voitti SM-kultaa. Aino Vaittinen jäi hopealle ja Anni Huttunen sekä Päivi Jetsonen pronssille.

Jurvan Metsästysseura järjesti putoavan taulun kolmipäiväisen SM-viikonlopun Jurvassa. Liikkuvan maalin putoavien taulujen SM-kilpailut huipentuivat sunnuntaina 28. tammikuuta M-, N- ja nuorten sarjojen kamppailuihin. Naisten sarjassa Suomen mestariksi ampui Kymppi 64:n Ida Heikkilä. Hopealle ylsi Hämeenlinnan Ampumaseuraa edustava akaalainen Aino Vaittinen.

Putoavissa tauluissa ammutaan ensin peruskilpailu 40 laukausta, 20 hidasta ja 20 nopeaa juoksua. Peruskilpailusta parhaat etenevät sarjan osanottajien määrän mukaan pudotusammuntoihin, joissa kilpaillaan kisakumppanin kanssa vastakkain. Finaaliin asti erävoitoista kilpaillaan periaatteella paras kolmesta jatkoon ja finaalissa voiton ratkaisee paras viidestä. Pronssista ei erikseen mittelöidä, vaan välierässä tipahtaneet jakavat pronssimitalin.

Naisissa välieriin peruskilpailusta etenivät Kymppi 64:n Ida Heikkilä, Hämeenlinnan Ampumaseuran Aino Vaittinen ja Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Anni Huttunen ja Päivi Jetsonen. Heikkilä eteni finaaliin voittamalla Jetsosen erin 2–0 ja Vaittinen vuorostaan voitti Huttusen erin 2–0. Ida Heikkilä pudotti tauluja finaalissa tarkemmin ja voitti SM-kultaa lopulta erin 2–0. Aino Vaittiselle SM-hopeaa. Anni Huttuselle ja Päivi Jetsoselle SM-pronssia.