Vieska Futsal nurin vieraskentällä – Akaa Futsal jatkaa sarjakärjessä

Justus Kunnas iski maalin Ylivieskassa. Arkistokuva Tuukka Nyström.

Miesten Futsal-Liigan runkosarja on kääntymässä loppusuoralleen. Akaa Futsal kohenteli asemiaan kärkitaistossa kaatamalla sunnuntaina sarjassa toisena olevan Vieska Futsalin vieraskentällä Ylivieskassa. Jämäkän esityksen jälkeen kolme sarjapistettä matkasi Etelä-Pirkanmaalle loppulukemin 0–2 (0–1).

Avausjakso Taanilan hallissa oli odotusten mukaisesti hyvätasoista futsalia, jossa molemmat joukkueet pelasivat aktiivisesti ja hakivat avausmaalia vuoron perään. Toisaalta myös puolustuspelaaminen oli molemmilla todella tiivistä, eikä aivan huippupaikoilla päästy juhlimaan tasaisella jaksolla.

Kun myös maalivahdit pelasivat loistavalla tasolla, nähtiin tasaisessa pelissä ennen taukoa lopulta vain yksi maali. Se syntyi ajassa 13.25, kun aiemmin kertaalleen jo tolppaan laukonut Bob pääsi lakaisemaan Markus Rautiaisen laukauksen jälkeisen irtopallon verkkoon.

Kasper Kangas oli ottelun hahmo Ylivieskassa. Arkistokuva Tuukka Nyström.

Toiselle jaksolle varsinkin tappioasemassa olleen Vieska Futsalin täytyi aktivoittaa peliään entisestään, kun se jahtasi tasoitusosumaa. Vierasjoukkue Akaa ajautui myös virhevaikeuksiin jo aikaisessa vaiheessa jaksoa. Viisi rikkomusta oli kasassa jo ennen jakson puoltaväliä, mikä teki pelistä ajoittain varovaista.

Vieskan takaa-ajosta huolimatta seuraavasta maalista vastasi vierasjoukkue Akaa Futsal. Bobin hieno syötönkatko vei pallon Justus Kunnakselle, jonka hurja kanuuna upposi Vieska-maaliin ajassa 30.44. Maalin jälkeen Akaa joutui enemmän puolustuskannalle, mutta puolustuspelaaminen oli erittäin tiivistä. Lopusta piti huolen Akaan parhaaksi valittu Kasper Kangas, joka piti maalinsa koskemattomana loppuun asti torjuen myös Vieska Futsalin yhden kymmenmetrisen Akaan joutuessa rikkomaan kuudennen kerran. Vieska kolisutteli lopussa tolppiakin, mutta tulostaululle jäi kovan taistelun jälkeen hieno vierasvoitto lukemin 0–2 (0–1).

Vieska ja Akaa väänsivät jälleen tasaisesti. Arkistokuva Tuukka Nyström.

Futsal-Liiga maajoukkuetauolle

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabe oli sunnuntaina syystäkin tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Loistavaa työtä koko joukkueelta läpi pelin tänään. Erityisesti olen tyytyväinen meidän puolustusasenteeseemme. Sen sekä Kankaan erinomaisen pelin myötä oli mahdollista saavuttaa nollapeli sekä kolme tärkeää sarjapistettä. Tammikuu tiedettiin todella vaikeaksi kuukaudeksi ja selvisimme siitä voitokkaasti sekä entistä vahvempana. Tästä on hyvä lähteä pienelle tauolle, De San Bernabe kehui.

Futsal-Liiga jää nyt maajoukkuetauolle. Akaa Futsalista maajoukkueen mukaan Kiinan turnausreissulle lähtevät Kasper Kangas, Tero Intala, Jere Intala, Markus Rautiainen sekä Justus Kunnas.

Maajoukkuetauon jälkeen palataan kotikentälle. Lauantaina 10.2. jatkuu tärkeiden sarjapisteiden metsästys. Silloin Akaa Areenalle vieraaksi saapuu Alastaron Urheilijat. Otteluun on vapaa sisäänpääsy, ja ottelussa kokeillaan myös ensimmäistä kertaa toisen yläkatsomon avaamista futsalottelussa Areenalla.