ToPa venytti voittoputkeaan futsalin ykkösessä espoolaisten kustannuksella – Naiset päihittivät raumalaiset

Topan parhaana palkittiin Espoossa Joonas Thomas ja EBK:lta Eemeli Ahvenniemi. Kuva: Juha Pietikäinen

Miesten Futsal-Ykkösessä Toijalan Pallo -49 venytti voittoputkensa jo kolmeen otteluun, kun jumbojoukkue Espoo Bollklubben FS sai todeta akaalaisten hyvän pelifiiliksen olevan heille liikaa.

ToPan voittonumerot Espoon Leppävaaran liikuntahallissa lauantaina 20. tammikuuta olivat selkeät 2–5 (0–1).

Vieraat pitivät avausjaksolla kotijoukkueen nollilla puolustuspelin ollessa lähes saumatonta. Jakson ainoasta maalista vastasi vieraiden Joonas Thomas viisi minuuttia ennen taukosummeria.

Toista pelijaksoa oli pelattu tasan minuutti, kun Jesse Järvi siirsi Akseli Sormusen syötöstä ToPan 0–2 johtoon. Meni kuitenkin vain 23 sekuntia ennen kuin Eemeli Ahvenniemi maalasi 1–2:een.

Kolmannen kerran pelikello pysähtyi vierasmaalin merkiksi ajassa 30.04, kun Joonas-kaksikko oli asialla. Pietikäinen syötti ja Thomas maalasi.

Jonkinnäköinen etsikkoaika oli EBK:lla, kun Dhiaa Al-Shemari kavensi 2–3:een ajassa 34.15. Kotijoukkueen mahdollisuudet tulla peliin mukaan menivät kuitenkin Ermir Sukan otettua toisen varoituksen ajassa 36.07. EBK joutui vajaalle, ja Teppo Tenkanen rokotti Jesse Järven syötöstä 2–4:ään ajassa 36.35.

Tasan puolitoista minuuttia ennen päätöstä Teppo Tenkanen sijoitti vielä tyhjään maaliin päätösnumerot. Näin varmistui, että espoolaiset jäivät pisteittä joukkueiden kohtaamisissa tällä kaudella.

Espoolaisia tuskin nähdään ensi kaudella tällä tasolla. Joukkueella on kasassa vain kolme pistettä, ja lauantaina vain seitsemän pelaajan miehistö. ToPa sen sijaan lähestyy sarjataulukon keskikastia. Nyt sijoitus on kahdeksas, ja neljäntoista pelin jälkeen pinnoja on 19.

Pistemäärä on nyt sama kuin sarjan päätteeksi viime kaudella.

– Jokainen pelaa puolustussuuntaan vaaditulla tasolla. Vielä tarvitsee saada laatua hyökkäyspelaamiseen, kertoi valmentaja Kim Lingman voittopelin jälkeen.

Hyvä haaste odottaa ToPaa tulevana lauantaina, kun vastaan asettuu AS Moon. Raahelaiset ovat vieneet kaikki kolme joukkueiden kohtaamista ykkösessä. Ottelu Toijalan monitoimihallilla alkaa kello 15.

ToPan naisille voitto Raumalta

Toijalan Pallo -49:n naisjoukkueen tämän vuoden ensimmäiset futsalpelit pelattiin lauantaina 20. tammikuuta Rauman turnauksessa. Kolmossarjassa pelaavat akaalaiset kaatoivat turnauksen ensimmäisessä ottelussaan FC Rauma 2 -joukkueen.

Akaalaisten futsal-taidot olivat liikaa taulukossa ToPaa alempana oleville raumalaisille. Ella Järvisen maalilla,TP-49 vei avausjakson 1–0, ja Hanna Heikkilä ja Milla Jokinen lisäsivät toisella jaksolla ToPan johtolukemiksi 3–0. FC Rauma 2 osui kerran, ja näin tuli 1–3 voitto ToPalle.

Toisessa pelissä lohkon ykkönen Kaarinan Pojat oli ToPalle liian taitava. KaaPon voittolukemat olivat 8–0.

ToPa on yhdeksän joukkueen lohkossa seitsemäntenä. Sarjan päätösturnaus ToPan osalta pelataan lauantaina 10. helmikuuta Toijalan monitoimihallilla.