Akaa Futsal otti rutiinivoiton GFT:stä – Lauantaina Akaa Areenalla nähdään liigan huippuottelu

Tero Intala (vas.) teki kaksi maalia GFT:n verkkoon. Kuva: Tuukka Nyström

Miesten Futsal-Liigan kärkitaistossa jatkava Akaa Futsal pelasi perjantai-iltana kalenterivuoden ensimmäisen kotiottelunsa. Espoolainen GFT joutui nöyrtymään selvin lukemin, kun Akaa Areenalla nähtiin vakuuttava 8–2 (6–0) -kotivoitto.

Sarjan viimeisellä sijalla olevan GFT:n mahdollisuus pelissä lepäsi hyvässä alussa. Avausmaali vierasjoukkueelle olisi voinut muuttaa pelin kulkua, mutta se jäi tulematta.

Sen sijaan kotijoukkue sai parhaan mahdollisen alun. Pelikellossa oli vain alle kolme minuuttia, kun Akaan aloituskentällinen oli jo iskenyt pallon maaliin kahdesti. Asialla oli Intalan veljespari Jere ja Tero, jotka osuivat molemmat vielä toisenkin kerran avausjakson aikana.

Kun myös jälleen pirteästi esiintynyt Tuomas Pulkkinen sekä Aleksi Pirttijoki osuivat ensimmäisen 20-minuuttisen aikana, lähdettiin taukokahveille selvässä 6–0-johtoasemassa.

Jo avausjakson lopussa lentävään maalivahtiin turvautunut GFT jatkoi toisella jaksolla ylivoimapyöritystään. Se oli heidän keinonsa saada pallonhallintaa itselleen sekä tappaa pelistä vauhtia, ja siinä GFT myös onnistui.

Toisella jaksolla maalit menivät lopulta sopuisasti 2–2. Kotijoukkueesta Bob roikotti pallon vielä kertaalleen tyhjään GFT-maaliin, ja Justus Kunnas täräytti pallon upeasti ylänurkkaan harhautuksensa jälkeen. GFT onnistui siis myös kahdesti, ja näin loppulukemat kirjattiin maalein 8–2 (6–0).

Tuomas Pulkkinen (kesk.) osui perjantaina tolppien väliin toisessa ottelussa peräkkäin. Kuva: Tuukka Nyström

Vielä jäi parannettavaa

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabe näki joukkueensa pelissä parantamisen varaa.

– Avausjaksolla pelasimme ajoittain hyvin ja saimme tasoeron nopeasti näkyviin tulostaululle. Muuten teimme jonkin verran virheitä ja olisimme voineet olla aggressiivisempia, kun GFT otti lentävän maalivahdin käyttöön. Voiton myötä on kuitenkin hyvä lähteä kohti tärkeää viikkoa.

Tärkeä viikko tarkoittaa kovimman mahdollisen vastustajan kohtaamista. Tulevana lauantaina nähdään Futsal-Liigan ehdoton huippuottelu, kun Akaan joulukuun alussa kaatanut FC Kemi vierailee Akaa Areenalla. Ottelu käynnistyy kello 16, ja luvassa on hurja taisto sarjataulukon kärkipaikasta.

Juho Laine (oik.) oli torjuntavuorossa Akaa Futsalin maalinsuulla. Kuva: Tuukka Nyström