Toijalan Pallo otti arvokkaan futsalvoiton PJK:sta

Maalivahti Juho Laine palkittiin Topan parhaana pelaajana Pirkkalassa. Kuva on viime vuoden maaliskuulta Futsal-liigan pelistä, jossa Akaa Futsal voitti valkeakoskelaisen Mad Maxin 2–0. Arkistokuva: Tuukka Nyström

Miesten Futsal-Ykkösessä Toijalan Pallo -49 haki maukkaan vierasvoiton keskiviikkona 10. tammikuuta. Pirkkalan Jalkapalloklubi taipui kurinalaisen akaalaisjoukkueen edessä maalein 3–4 (2–2) Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa.

Voitto sarjakolmonen PJK:sta oli Topan kauden ensimmäinen vierasvoitto. Edellisessä, tappioon TP-Kaarlelle päättyneessä pelissään Topa oli aika vajaalukuinen. Nyt jalkeilla oli 12 pelaajan taistelunhaluinen ryhmä, joka varsinkin toisella jaksolla riisui kotijoukkueen aseista. Vieraiden kurinalaisuudesta kertoo sekin, että rikkeet molemmilla jaksoilla jäivät neljään.

Topa-leirissä illan teemana oli voittajan ei tarvitse selitellä. Aika nappiinhan se meni. LeeviEelis Lindbergin maalilla ajassa 2.36 Topa siirtyi johtoon. Ajassa 8.19 tilanne tasoittui Miikka Sainion osumalla. Ajassa 14.11 kotijoukkueen ykkösmies Antti AlaMyllymäki maalasi 2–1-johtomaalin. Topan Joonas Pietikäisen pukukoppimaali syntyi kahdeksan sekuntia ennen taukosummeria. Tauolle mentiin numeroissa 2–2.

Maalinteon toisella jaksolla aloitti Topan Teppo Tenkanen, 2–3 syntyi ajassa 28.44. Kotijoukkueelle lisää tuskaa toi Joonas Thomaksen 2–4-maali, joka syntyi ajassa 37.37. 22 sekuntia myöhemmin Antti Ala-Myllymäki toi PJK:n maalin päähän. Topan puolustus maalilla torjuneen Juho Laineen johdolla piti nämä 3–4-lukemat lopullisina.

Erittäin arvokas voitto antaa hyvät lähtökohdat tulevan lauantain FC Sport -peliin, joka alkaa Toijalan monitoimihallilla kello 15.

PJK:n ja Topan ottelussa palkittiin PJK:lta Antti Ala-Myllymäki ja Topalta Juho Laine.