Tammikuussa kisataan ensimmäistä kertaa Akaan mestaruuksista bocciassa

Boccian Akaan mestaruuskilpailuja ovat järjestämässä Reijo Reunanen Toijalan Eläkkeensaajista (vas.), Erkki Baldauf Viialan Eläkkeensaajista, Leo Virtanen Akaan Seudun Invalideista ja Toijalan Valppaasta, Tapani Lampela Akaan Seudun Invalideista, Terho Lehto Eläkeliiton Akaan yhdistyksestä ja Heikki Tanskanen Toijalan Eläkkeensaajista. Kuva: Tarja Antola

Kaikkien aikojen ensimmäiset boccian avoimet Akaan mestaruuskilpailut joukkueille järjestetään sunnuntaina 21. tammikuuta Toijalan monitoimihallilla kello 10–17.

Kilpailutapahtuman järjestää joukko bocciaharrastajia Akaan Seudun Invalideista, Eläkeliiton Akaan yhdistyksestä, Toijalan Eläkkeensaajista, Viialan Eläkkeensaajista ja Toijalan Valppaasta.

Järjestäjiin kuuluva Tapani Lampela kertoo, että boccia herättää kiinnostusta, mutta lajiin kaivataan myös opastusta. Sen takia kisajärjestäjät pitävät bocciainfon keskiviikkona 27. joulukuuta kello 13–15 Toijalan monitoimihallilla.

– Silloin voi tulla katsomaan ja kokeilemaan, mitä boccia on. Kyse ei ole kisa vaan infotilaisuus, Lampela kertoo.

Lampelan mukaan tarkkuuspallopeli boccia on laji, joka sopii kaikille. Sitä harrastetaan muun muassa monessa invalidi- ja eläkeläisyhdistyksessä. Boccia on myös vaikeavammaisten paralympialalaji.

Lisätietoja Akaan mestaruuskilpailuista antavat Tapani Lampela puh. 0400 651 858 ja Terho Lehto 040 594 4911.