Akaa taisteli Tiikereiden vieraana yhden sarjapisteen – Miesten lentopalloliiga on tasaisempi kuin aikoihin

Yksi Akaa-Volley onnistujista Kokkolassa oli flunssasta toipunut joukkueen kapteeni Panu Pitkänen, jonka teholukemat olivat keskipelaajalle komeat 13/+10. Kuva on Akaa-Volleyn ja Tiikerien ensimmäisestä kohtaamisesta Akaa-Areenalla lokakuussa. Silloin akaalaiset olivat parempia lukemin 3–1. Kuva: Harri Mattila

Lentopalloyleisöä hemmotellaan nyt toden teolla. Miesten Mestaruusliiga on syyskaudella nähdyn perusteella todella tasainen. Akaa-Volleylla on takanaan neljätoista liigapeliä ja sunnuntain Tiikerit-tappion 3–2 (25–22, 25–19, 13–25, 21–25, 15–12) jälkeen 30 sarjapistettä.

Sarjataulukossa kakkosena oleva Hurrikaani on pelannut 12 ottelua ja tienannut niistä 29 pinnaa. Se on siten syksyn mittaan parhaiten menestynyt joukkue. Tasaisella taulukolla loimaalaisilla on koossa 34 pistettä 14 pelatun kamppailun jälkeen.

Samalla laskentatavalla nyt kolmantena majaileva VaLePa saa sarakkeeseensa 28 pistettä, kun sillä on koossa 14 ottelua. Ja edelleen, ehkä toistaiseksi kauden kovin yllättäjä KyKy BETSET yltäisi 14 kierroksen jälkeen 25 sarjapisteeseen samoin kuin Akaa-Volleyn viime kevään väliserävastustaja Raision Loimu.

Kokkolan Tiikerit yltää todennäköisyyslaskennan mukaan 14 ottelun jälkeen samaiseen 25 pisteeseen. Ja jos vielä otetaan mukaan Akaa-Volleyn ensi viikonlopun vastustaja Savo Volley, niin valitulla laskentakaavalla sekin päätyy 25 pisteeseen.

Tällä hetkellä Mestaruusliigassa on siis todennäköisyyksien mukaan kuusi joukkuetta yhdeksän pisteen sisällä. Tulossa on mielenkiintoisia viikkoja ja kuukausia runkosarjan parissa.

Tiikereiden kynsistä tsekkien kimppuun

Akaa-Volley jäi sunnuntaina Kokkolassa Tiikerien ison tassun alle niukasti 3–2. Tiikerivalmentaja Mikko Keski-Sipilä on saanut hiottua joukkueensa torjunta-puolustuspelaamisen timanttiseen kuntoon. Pallot eivät millään meinaa mahtua Hollihaan liikuntahallin parkettiin, kun siellä näyttää olevan tiikeritassuja jokaisella neliömetrillä niin useita, ettei pallon mentävää reikää löydy.

Tilastojen valossa Akaa-Volleyn olisi pitänyt voittaa Hollihaassa. Erot ovat luonnollisesti pienet viisieräisessä kamppailussa mutta ovat hienoisesti Akaaseen kallellaan: ässät 8/5, hyökkäysprosentti 60/52, kokonaispisteet 103/99. Näin nämä hommat vaan välillä menevät urheilussa. Muutoin kohtuullisesti onnistuneen illan pilasivat akaalaisten useammat suorat hyökkäysvirheet. Niitä kertyi kaikkiaan 11 Tiikerien viittä vastaan.

Tasaiset kamppailut ovat juurikin kaiken suola. Siksi näitä otteluita kannattaa seurata paikan päällä aina kun mahdollista. Arvaamattomat tapahtumat urheilukentillä ovat paljon kiinnostavampia kuin käsikirjoitetut niin sanotut tosi-tv-sarjat.

Seuraavaksi Akaa-Volleylla on edessään jälleen europeli. Torstaina 14.12. Akaa Areella nähdään CEV Challenge Cupin kolmannen kierroksen ottelu tsekkiläistä AERO Odolena Vodaa vastaan.