ToPa vyöryi Monarilla JoSePan yli Akaa Futsalin liigamiesten avulla – Vieraat jäivät maaleitta, kotijoukkueen riveissä nähtiin erittäin harvinainen parivaljakko

ToPa–JoSePa-ottelussa tarjoiltiin katsojille harvinaista herkkua, kun kotijoukkueen riveissä pelasivat kuvassa etualalla olevat veljekset Aleksi Pirttijoki (vas.) ja Juho Pirttijoki. Aleksi pelaa Futsal-Liigaa Akaa Futsalissa, ja Juho on jo vuosia pelannut ammattilaisena jalkapallon Veikkausliigassa, viimeksi FC Lahdessa. Kuva: Mikko Peltoniemi

Futsalin miesten ykkösessä Toijalan Pallo -49 antoi vahvan näytön nousukunnostaan lauantaina. Toijalan monitoimihallin yleisö sai rahoilleen täyden vastineen, kun TP-49 rynnisti 6­0 (1–0) voittoon Joutsan Seudun Pallosta.

Akaalaiset ovat nostaneet tasoaan viime peleissä, mutta ihan tällaiseen tasonnostoon eivät kannattajatkaan tainneet uskoa. JoSePa tuli lauantaina monitoimihallille vailla tappiota tältä syksyltä ja olisi voitolla noussut sarjan neloseksi.

Avausjakson ainoasta maalista vastasi ToPaan Akaa Futsalin liigajoukkueesta -apu Tuomas Pulkkinen Alejandro De San Bernabe Clementen syötöstä. Taukotulos ei kuitenkaan ollut sitä, mitä tilanne todellisuudessa olisi pitänyt olla. Pari maalia ToPalle ei olisi vääryys ollut.

Kotijoukkue korjasi toisella jaksolla tilanteen muhkealla viiden maalin ryöpytyksellä. Komeita osumia syntyi aina Akseli Sormusen kantapääkikkaa myöten. Jakson maaleista Sormunen teki kaksi. Akaa Futsal -apu Aleksi Pirttijoki teki myös kaksi ja Alejandro yhden.

ToPan maalilla Mikko Ananin tylsytti vieraiden maalintekoyritykset tehokkaasti. Peli oli suhteellisen siisti, vieraat siis alistuivat aika helposti lauantaina. Viime kaudella joutsalaiset voittivat selvästi molemmat kohtaamiset.

Vieraiden alakerta oli varsin pitävä edellisessä seitsemässä pelissä: vain kolmetoista päästettyä maalia.

ToPa-valmentaja Kim Lingman antoi isot propsit joukkueelle, sillä asiat tehtiin sovitusti.

– Näin kävi, kun sitouduttiin hommaan täysin. Tänään olimme tehokkaita, vaikka ero olisi voinut olla isompikin.

Topan sijoitus on nyt kahdeksas kymmenellä pinnalla. Syksyn pelit on ToPalta nyt pelattu, ja seuraava peli joukkueella on 6. tammikuuta.

Lauantain ottelun palkitut: TP Mikko Ananin,  JoSePa Kimmo Tolvanen.

ToPa otti niskalenkin JoSePasta ja Jesse Järvi Oliver Paappasesta. Kuva: Mikko Peltoniemi